Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Metionin, L-metionin

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svenskt kosttillskott –

Metionin är essentiell och en av de 20 aminosyror som bygger upp protein. Den tillhör även gruppen svavelbärande aminosyror tillsammans med cystein och taurin. Som tillskott finns metionin oftast tillsammans med andra aminosyror i EAA-tillskott och aminosyrakomplex. 

Funktion av aminosyran Metionin i kroppen och som kosttillskott

Funktion av metionin i kroppen

Metionin tillhör de neutrala, hydrofoba, opolära aminosyrorna. Den är essentiell vilket innebär att vi måste få i oss den via kosten eftersom kroppen inte själv kan tillverka den. Metionin utgör tillsammans med taurin och cystein de svavelbärande aminosyrorna. Det betyder att de innehåller en svavelgrupp. De svavelbärande aminosyrorna stödjer kroppens avgiftning av tungmetaller som till exempel kvicksilver och bly. Metionin stödjer även kroppens avgiftningsförmåga när det gäller för höga nivåer av histamin i kroppen. De svavelbärande aminosyrorna medverkar även vid kroppens proteinsyntes. Vidare bidrar aminosyran till kroppens förmåga att tillgodogöra sig selen och har betydelse för produktion av kolin, lecitin, adrenalin och vitamin B12. 

Exempel på livsmedel som innehåller metionin:

 • Nötkött
 • Lever
 • Kyckling
 • Kolja
 • Hälleflundra
 • Forell
 • Musslor
 • Ricottaost
 • Keso
 • Mandel
 • Pistagenötter
 • Cashewnötter

 

Exempel på kosttillskott med metionin:

 

Fler kosttillskott hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close