Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Glycin, L-glycin

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svenskt kosttillskott – 

Glycin är en enkel och icke essentiell aminosyra som förekommer både som en del av proteinstrukturen och som en fri aminosyra i diverse kroppsvätskor. Som tillskott finns glycin både som isolerad aminosyra och i olika aminosyrakomplex och proteinpulver.

Aminosyran Glycin funktion i kroppen och som kosttillskott

Funktion av glycin i kroppen

Den Icke essentiella aminosyran L-glycin har en enkel sammansättning och är en av de 20 aminosyror som utgör protein. Glycin förekommer även som en fri aminosyra i diverse kroppsvätskor. Glycin som inte används i levern, kroppsvätskor och kroppsvävnad, korsar lätt blod-hjärn-barriären. Den fungerar som ett mycket viktigt ämne i fas 2 i leverns avgiftningssystem. Glycin fungerar även som en signalsubstans i det centrala nervsystemet och har betydelse för avslappning och normal muskelfunktion.

Glycin är en av de tre aminosyror som ingår i uppbyggandet av glutation, vilket är en tripeptid sammansatt av glutaminsyra, cystein och glycin. Tillsammans med niacin (vitamin B3) och glutamin främjar glycin kroppens egen produktion av växthormon. Glycin som lagras i kroppen fungerar som reservoar vid bildningen av de icke-essentiella aminosyrorna samt nukleinsyrorna RNA och DNA.

Aminosyran är också nödvändig för bildning av gallsalter, kreatin, glycogen, ammoniak, ATP och kan omvandlas till aminosyran serin i kroppen vid behov. Den har även visat sig vara viktig i läkning av traumatillstånd tillsammans med arginin.

Exempel på livsmedel som innehåller glycin:

  • Kött
  • Fisk
  • Mjölk
  • Bönor

Exempel på kosttillskott som innehåller glycin:

 

Fler kosttillskott hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close