Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

SAMe (S-adenosylmetionin)

S-Adenosylmetionin eller SAMe är en kemisk förening som är ett vanligt kosubstrat involverat i flera enzymatiska processer då metylgrupper skall överföras mellan olika grupper. Över 40 enzymatiska reaktioner i kroppen kräver SAMe som kosubstrat. SAMe syntetiseras i kroppen från ATP och aminosyran metionin med hjälp av enzymet metioninadenosyltransferas.

Funktion av SAMe (S-adenosylmetionin) i kroppen

Funktion av SAMe i kroppen

SAMe (S-adenosylmetionin) bildas från methinon och adenosinetrifosfat och är kroppens främsta energimolekyl. Det är vår viktigaste metyldonator som är inblandad i hundratals kända reaktioner, till exempel metylering av DNA för reglering av transkriptionen, syntes av polyaminer, cholin i fosfolipider (=lecitiner) och myelin, kreatin och adrenalin. SAMe spelar en viktig roll för vår metabolism. Det är därför av stor betydelse att vi har tillgång till denna metabolit i tillräcklig omfattning. Under optimala förutsättningar tillverkar kroppen all SAMe som behövs, men brist på metionin, folat och B12 kan minska nivåerna av SAMe.

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close