Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Treonin, L-treonin

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svenskt kosttillskott – 

Treonin är essentiell och är en av de 20 aminosyror som utgör byggstenar i protein. Som tillskott intas den oftast i kombination med andra aminosyror i EAA-tillskott eller aminosyrakomplex. 

Aminosyran Treonin i kosten och som kosttillskott

Funktion av treonin i kroppen

Eftersom treonin är essentiell så måste vi få i oss den via kosten. Den högsta koncentrationen av aminosyran finns i hjärtat, centrala nervsystemet och musklerna. Treonin är en förlöpare till aminosyrorna serin och glycin. Den har betydelse för en välfungerande matsmältning, vår mag-tarmfunktion och vid kroppens tillverkning av elastin, kollagen och tandemalj.

Eftersom L-treonin finns rikligt i det centrala nervsystemet anses den vara viktig för den mentala hälsan och brist kan leda till neurologisk dysfunktion. Vid depression, förändrad personlighet och extremt dåligt immunsystem bör treoninnivåerna undersökas hos läkare.

Exempel på livsmedel som innehåller treonin:

  • Baljväxter
  • Sesamfrön
  • Spannmål
  • Kött
  • Ägg
  • Ost
  • Kalkon
  • Nötter

 

Exempel på kosttillskott som innehåller treonin:

 

Fler kosttillskott hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close