CLA (Konjugerad linolsyra)

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring

CLA är en fettsyra som ofta kopplas samman med ökad fettförbränning. Fettsyran har blivit ett populärt kosttillskott för de som vill öka sin fettförbränning och minska i underhudsfett. Klicka här för att läsa mer om CLA

Diet CLA, 180 kapslar (180 portioner)

Diet CLA Diet CLA™ tillhör ett av marknadens starkaste CLA-tillskott då varje kapsel innehåller 1000 mg ren CLA och är standardiserad till ett innehåll av minst 80% isomer.

219 kr

 

Elexir Pharma CLA Thistle & Tan, 72 kapslar (72 portioner)

Tillskott av CLA och betakaroten - thistle and tan Kapslar med tistelolja som innehåller fettsyran CLA och betakaroten. CLA bidrar till fettförbränning och betakaroten lagras under huden, där det bidrar med en fräsch hudlyster

297 kr

 

WNT CLA 120 kapslar (40 portioner)

WNT CLA tillskott CLA är konjugerad linolsyra, en variant av omega-6. WNT CLA kapslar innehåller 2400 milligram CLA med safflorolja.

237 kr

 

Fler kosttillskott av CLA hittar du här

Fettsyran CLA

Funktion av CLA i kroppen

CLA, är en förkortning på konjugerad linolsyra, som är en grupp fettsyror av familjen Omega-6. CLA finns naturligt i kött och mjölk från idisslande djur, men fettsyran kan enbart bildas när djuren äter färskt gräs. CLA av hög kvalitet utvinns även från den linolsyra som finns i tistelolja. Oljan tillverkas genom att man pressar frön av tistlar inom växtsläktet Safflor. Det är den oljan som man använder i tillskott av CLA. Fettsyran har blivit ett populärt kosttillskott för de som vill öka sin fettförbränning och minska i underhudsfett.

Exempel på livsmedel som innehåller CLA

  • Kött och mjölk från idisslande djur som äter färskt gräs

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.