Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Kolin

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Kolin räknas till familjen B-vitaminer. Det är ett fettlösligt ämne som hjälper kroppen med fettomsättningen. Som kosttillskott har kolin det främsta syftet som fettförbrännare. 

Kolin i kosten och som kosttillskott

Funktion av kolin i kroppen

Kolin (Choline på engelska) är ett ämne som finns naturligt i vissa livsmedel och som är speciellt viktigt för fettomsättningen. Via transmetylering i närvaro av kolin omvandlas fettsyrorna till just de fettsyror som kroppen behöver för ögonblicket, samtidigt som det även hjälper till att transportera fett ut ur kroppen.

Kolin bildar även tillsammans med några andra näringsämnen det vitaminliknande ämnet lecitin som finns i varje cell. Lecitin har visat sig kunna sänka det skadliga kolesterolet. Det är även viktigt för nervsystemet och hjärnan där det bidrar till att förbättra korttidsminnet. Kolin hjälper också till att tillverka acetylkolin som är en viktig neurotransmittor som hjälper till att skicka signaler mellan nerver och muskler. Kolin är även inblandat vid upptag och nedbrytning av de fettlösliga vitaminerna A, D, E och K. Man vet att ett högt intag av niacin minskar kroppens användning av kolin. Det främsta syftet med kolin i form av kosttillskott är för att öka fettförbränningen. Kom ihåg att kolin ska intas tillsammans med mat för att ge effekt.

Exempel på livsmedel som innehåller kolin:

  • Lecitingranulat
  • Lecitinolja
  • Äggula
  • Lever
  • Fisk
  • Kött
  • Vetegroddar

Exempel på kosttillskott med kolin:

 

Fler produkter hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close