Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Prolin, L-prolin

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svenskt kosttillskott – 

Prolin är en icke-essentiell aminosyra som kan produceras av kroppen från aminosyrorna L-glutamat eller L-ornitin. Det är en viktig komponent för bindväv, muskler och hud, men det krävs C-vitamin för upptag i dessa vävnader. Som tillskott ingår prolin i många aminosyrakomplex och tillskott för hud, hår och naglar.

Aminosyran Prolin i kroppen och som kosttillskott

Egenskaper och funktion av aminosyran prolin

Prolin är en av de 20 aminosyror som bygger upp protein. Det är en icke-essentiell aminosyra som kan produceras av kroppen från aminosyrorna l-glutamat och l-ornitin. Prolin är en viktig komponent för hudens struktur och kollagenbildning. Det är därmed en aminosyra som har betydelse för bindväv, muskler och hud, men det krävs att det finns tillräckligt med C-vitamin närvarande för upptag i dessa vävnader.

Exempel på livsmedel som innehåller prolin:

  • Ricottaost
  • Keso
  • Kött
  • Kyckling, kalkon
  • Ägg

 

Exempel på kosttillskott med prolin:

Fler kosttillskott hittar du här

 

Källor och Referenser:

(1) Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close