Vätskedrivande

by Mikaela Bjerring · 3 comments

Klicka här för att gå direkt till produkter

Näringsämne och örter som har en vätskedrivande funktion (diuretika)
Vätskedrivande medel eller diuretika är ämnen som ger ökad produktion av urin (polyuri). Vätskedrivande medel används för att minska mängden vätska i kroppen. Vätskedrivande medel leder i allmänhet till en förlust av kaliumjoner, så därför bör man komplettera med kalium tillskott vid diuretika.

Näringsämnen som  anses vätskedrivande är till exempel (1):

  • Naturmedicin/örter: Damiana, Djävulsklo, Gullris, Åkerfräken

Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter

 KÄLLOR & REFERENSER(1) Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.

Wikipedia: Sv.wikipedia.org/wiki/Vätskedrivande_medel

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Sabine-Välbefinnaren januari 13, 2012 kl. 19:23

Hej hej, Har funderat på detta i veckan, har druckit nässelte på kvällarna och även gjort egna juicer som har vätskedrivande effekter. Har sen kissat väldigt mycket. Så, man kanske borde dra ner på dom ämnena har jag nu kommit fram till. Men, driver detta medel ut andra ämnen också, och tas vattnet ens upp i kroppen? /s

Svara

2 Mikaela Bjerring januari 23, 2012 kl. 00:24

Vi består till stor del av vätska och det ska vara så. Ibland kan vi av någon anledning behålla för mycket vätska i kroppen och då kan det vara befogat att ta något som är vätskedrivande. T ex när man får ödem, dvs vätskeansamling i kroppen, då kan man vid det tillfället må bättre av att ta något vätskedrivande. Det ska dock inte tas för ändamålet att gå ner i vikt.

Svara

3 yvonne pira juli 3, 2016 kl. 17:43

det står mycket bra härinne

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa