Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bodystore black friday

Mineraler

I kroppen utgör mineraler grundstenar för en mängd olika funktioner och är därmed livsnödvändiga. Eftersom kroppen inte själv kan tillverka dessa är det viktigt att vi får i oss tillräckligt via kosten.

Mineraler i kosten och betydelsen för hälsan

Funktion och egenskaper av mineraler

Mineraler är ett fast ämne med kristalliknande struktur som varken har animaliskt eller vegetabiliskt ursprung. Cellerna i kroppen är under ständig förnyelse och är beroende av mineraler som upptas från maten. Mineraler och spårämnen bidrar inte med någon energi eller bränsle till kroppen, men stödjer energiproduktionen och kemiska reaktioner, vilket är nödvändigt för liv. Mineraler utgör endast en liten del av kroppen, men har ändå en mycket stor betydelse för vår hälsa.

Mineraler är komponenter hos enzymerna som styr de viktigaste reaktionerna i kroppens fysiologi som till exempel nedbrytning av kolhydrater, proteiner och fetter. Det finns även de mineraler som är inblandade i reglering av vätske- och elektrolytbalansen. Några mineraler har funktionen att de ger stadga åt skelettet, brosket och tänderna och andra behövs för att bygga upp frisk nerv- och muskelvävnad. Andra ämnen som hormoner, vitaminer, peptider m.fl. behöver mineral för att reglera kroppens metaboliska system.

Läs mer om olika mineraler:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Bodystore kampanjer

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close