Aloe vera

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svenskt hälsokost -

by Mikaela Bjerring

Aloe vera är högt uppskattad för sina välgörande egenskaper för såväl kroppens insidan som utsidan. Använd t.ex aloe vera gel på huden för att svalka, vårda, stilla klåda och för att hjälpa hudläkning, eller drick aloe vera juice som en god näringsrik dryck och för att ta hand om mage och tarm. Klicka här för att läsa mer om aloe vera

Aloe vera, Bringwell 1 liter

Aloe vera juice Ren Aloe Vera juice från Bringwell som är kallpressad och koncentrerad från Aloe barbadensis-växten.

119 kr

 

Aloe vera, Holistic 3,8 liter

100 procent ren Aloe vera juice av märket Holistic. Kallpressad och koncentrerad från växten Aloe barbadensis. Kan drickas som en näringsdryck eller strykas på huden.

564 kr

 

Aloe vera gel, Sasco 75 ml

aloe vera gel Ekologisk aloe vera gel från Sasco har ett högt innehåll aloe vera som passar sig för hudvård. Använd t.ex som after sun, vid insektsbett eller efter rakning.

69 kr

 

Fler aloe vera produkter hittar du här

Aloe vera - välgörande för huden, magen och tarmen

Om aloe vera

Aloe vera är en köttig växt som tillhör liljefamiljen. Inom denna familj ingår blomväxter, men även sparris, lök och vitlök. Det finns olika typer, men den som anses ha de bästa egenskaperna är Aloe barbadensis, även kallad “äkta aloe vera”. Inuti bladen hittar man ett geléliknande innehåll som används för att göra olika aloe vera produkter och då främst gel och juice. Växten har använts traditionellt i 1000-tals år för att vårda huden, tarmen och magens funktion. Man har kunnat spåra över 100 aktiva ämnen i aloe vera. Några intressanta ämnen som den innehåller är bland annat växtenzymer, sackariner, antrakinoner, salicylsyra, växtsteroler, lignin och saponiner. Växten är även rik på aminosyror, vitaminer, mineraler och viktiga spårämnen.

Traditionell användning av aloe vera

Aloe vera är historiskt känd sedan flera tusen år tillbaka. Hippokrates, läkekonstens fader ansåg att aloe vera var en av de främsta medicinalväxterna. Inom kinesisk medicin räknas den som en av de mest allmänt hälsofrämjande plantor. Aloe vera har även använts flitigt inom andra kulturer där det varit tillräckligt varmt och torrt för att den ska ha kunnat växa, bland annat inom indisk ayurveda och indiansk läkekonst. I det gamla Egypten var Aloe Vera högt uppskattad och det sägs att Kleopatra använde aloe vera för att främja sin skönhet.

Att använda Aloe vera

Aloe vera juice kan drickas som en daglig näringsrik hälsodryck som gör gott för mage och tarm. Aloe vera ingår även ofta som en del av en detox och vid olika typer av renande kurer. På huden kan aloe vera upplevas skönt kylande, lugnande och vårdande och kan t.ex användas vid solsveda, efter rakning, vid insektsbett eller på ärr, samt vid problemhy och hudirritationer. Aloe vera används ofta i hudvårdsprodukter för att göra huden smidig och mjuk. Aloe vera gel kan verkligen vara en räddare i nöden. Trots att den är trögflytande är den inte kladdig, utan absorberas snabbt och känns mycket behaglig på huden.

Relaterade inlägg: