Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Aloe vera

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Aloe vera är en högt uppskattad växt för sina välgörande egenskaper för såväl kroppens insidan som utsidan. En riktigt god och näringsrik dryck som gör gott för magen. För huden är den härligt svalkande, vårdande och fuktgivande.

Aloe vera för hälsan och huden

Kort om aloe vera

Aloe vera är en köttig växt som tillhör liljefamiljen. Inom denna familj ingår blomväxter, men även sparris, lök och vitlök. Det finns olika typer av aloe vera, men den som anses ha de bästa egenskaperna är Aloe barbadensis, även kallad “äkta aloe vera”. Inuti bladen hittar man ett geléliknande innehåll som används för att göra olika aloe vera produkter och då främst gel och juice. Växten har använts traditionellt i 1000-tals år för att vårda huden, tarmen och magens välmående. Man har kunnat spåra över 100 aktiva ämnen i aloe vera. Några intressanta ämnen som den innehåller är växtenzymer, sackariner, antrakinoner, salicylsyra, växtsteroler, lignin och saponiner. Växten är även rik på aminosyror, vitaminer, mineraler och viktiga spårämnen.

Traditionell användning av aloe vera

Aloe vera är historiskt känd sedan flera tusen år tillbaka. Hippokrates, läkekonstens fader ansåg att aloe vera var en av de främsta medicinalväxterna. Inom kinesisk medicin räknas den som en av de mest allmänt hälsofrämjande plantorna. Aloe vera har även använts flitigt inom andra kulturer där det varit tillräckligt varmt och torrt för att den ska ha kunnat växa, bland annat inom indisk ayurveda och indiansk läkekonst. I det gamla Egypten var växten högt prisad och det sägs att Kleopatra använde aloe vera för att främja sin skönhet.

Att använda Aloe vera

Juicen kan drickas som en daglig näringsrik hälsodryck som gör gott för mage och tarm. Aloe vera ingår även ofta som en del av en detox och vid olika typer av renande kurer. På huden kan gelen upplevas skönt kylande, lugnande och vårdande. Väldigt användbar vid solsveda, efter rakning, vid insektsbett eller på ärr, samt vid problemhy och hudirritationer. Aloe vera används ofta i hudvårdsprodukter för att göra huden smidig och mjuk. Trots att den är trögflytande är den inte kladdig, utan absorberas snabbt och känns mycket behaglig på huden.

Exempel på Aloe vera produkter:

 

Fler aloe vera produkter hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close