Viktminskning

by Mikaela Bjerring · 1 comment

Klicka här för att gå direkt till produkter

Kost och kosttillskott för viktminskning

För att lyckas med en långvarig och hälsosam viktminskning krävs det mer än att du bara dra ner på ditt kaloriintag. Det innebär att ändra hela sin livsstil.

Snabb-bantning är varken hälsosamt eller effektivt för att hålla vikten på långsikt. Det fungerar bra för att gå ner i vikt fort, men du går upp den vikten igen lika snabbt när kuren är över, och väger då även oftast mer än vad du gjorde innan. Så istället för att svälta dig bör du äta oftare, men mindre portioner. En liten mindre måltid med huvudsakligen protein och grönsaker 4-6 gånger per dag är idealt för att hålla igång fettförbränningen och uppnå hälsosam viktminskning. Ät mycket av det nyttiga för att få så hög ämnesomsättning som möjligt. .

Vad gäller träning och rörelse så behövs det egentligen inte så mycket för att det ska ge positiva resultat. All fysisk aktivitet räknas och den måste absolut inte definieras som träning. Att ta trapporna istället för att åka hiss och promenera eller cykla till jobbet är aktiviteter som enkelt kan förbättra din viktminskning. Självklart finns det träningsformer som är ännu effektivare, så försök att hitta den träningsform som passar dig och dina förutsättningar bäst så blir det även roligt under tiden du går ner i vikt.

Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter

Här hittar hälsokostprodukter som bidrar till bättre fettförbränning och ämnesomsättning och där med viktminskning

Källor: Peter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag, ISBN: 91-534-2085-3

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

{ 1 trackback }