Kisel ( Silica ) ( Si )

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring

Kisel är en mineral, ett spårämne som vi får i oss via kosten. I kroppen förekommer kisel i skelett och bindväv, samt i hud, hår och naglar. Kisel kan intas i form av tillskott som då består av elemental silica från havet eller marken, eller i form av torkad åkerfräken alternativt extrakt från bambu. Klicka här för att läsa mer om kisel/silica

Octean Orginal silicea, 60 kapslar

Orginal silicea, kapslar med silica Orginal Silicea är ett rent kiseltillskott som är vårdande för hud, hår och naglar. Innehåller 60 kapslar som räcker i 60 dagar.

229 kr

 

Octean Orginal Silicea man, 60 kapslar

Silicea man, silica kosttillskott för huden och håret. Silicea man är ett kiseltillskott speciellt anpassat för män som vill vårda sin hud och sitt hår. Innehåller 60 kapslar som räcker i 60 dagar.

279 kr

 

Octean Silicea kiselgel, 500 ml

orginal silicea kiselgel för håret och huden. Silicea kiselgel är ett rent kiseltillskott i flytande form för att vårda hår och hud. 500 ml (33 portioner).

159 kr

 

HealthWell Silica, 60 kapslar

silica kosttillskott Ett rent tillskott av silica (kisel). innehåller 60 kapslar, vilket räcker i 60 dagar.

169 kr

 

Fler kosttillskott av kisel/silica hittar du här

Kiseltillskott utvinns ofta från bambu

Funktion av i kroppen

Kisel är ett av jordens vanligaste mineraler. I kroppen förekommer kisel i skelettet, bindväven, huden, håret och naglarna. Kollagen är ett protein som innehåller kisel, vilket verkar som en limgivande substans som håller ihop kroppens vävnader. Medan C-vitamin fungerar som en katalysator i bildandet av kollagen, utgör kisel en strukturell del i kollagenet. Kisel främjar bildandet av kollagen och elastin, som upprätthåller hudens kvalitet. Kisel ingår även tillsammans med kalcium, fosfor och magnesium som den viktigaste jonen i benbildande celler.

Exempel på livsmedel som innehåller kisel

  • Havregryn
  • Morötter
  • Bladgrönsaker
  • Åkerfräken
  • Selleri
  • Rödbetor
  • Nötter
  • Fullkorn

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.