Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bodystore black friday

Kisel ( Silica ) ( Si )

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Kisel är ett mineral, ett spårämne som vi får i oss via kosten. I kroppen förekommer kisel främst i skelettet, bindväven, huden, håret och naglarna. Kisel i form av kosttillskott består av elemental silica från havet eller marken, eller i form av torkad åkerfräken alternativt extrakt från bambu.

Mineralen kisel i kosten och som kosttillskott

Funktion av kisel i kroppen

Kisel är ett av jordens vanligaste mineraler. I kroppen förekommer kisel som nämnt i skelettet, bindväven, huden, håret och naglarna. Proteinet kollagen innehåller kisel, vilket fungerar som en limgivande substans som håller ihop kroppens vävnader. Medan C-vitamin fungerar som en katalysator i bildandet av kollagen, utgör kisel en strukturell del i kollagenet. Det betyder att Kisel främjar bildandet av kollagen och elastin, som upprätthåller hudens, hårets och naglarnas kvalitet. Kisel ingår även tillsammans med kalcium, fosfor och magnesium som den viktigaste jonen i benbildande celler.

Exempel på livsmedel som innehåller kisel:

  • Havregryn
  • Morötter
  • Bladgrönsaker
  • Åkerfräken
  • Selleri
  • Rödbetor
  • Nötter
  • Fullkorn

Exempel på kosttillskott med kisel/silica:

 

Fler kosttillskott av kisel/silica hittar du här

 

Källor och Referenser:

(1) Peter Wilhelmsson, Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.

 

Relaterade inlägg:

 
Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Bodystore kampanjer

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close