Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Laktoperoxidas

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Laktosperoxidas ingår som ett av de mest dominerande enzymerna i mjölk, colostrum och i immunoglobuliner från vassleprotein. Som kosttillskott kan man inta colostrum för att få i sig enzymet.

Laktoperoxidas som kosttillskott

Funktion av laktosperoxidas i kroppen

Laktoperoxidas är ett av de enzymer som förekommer i naturen som en del av den icke-immunologiska skyddsmekanismen som finns både hos djur och människor. Laktoperoxidas finns i exokrina vätskor som tårvätska, saliv, bronkiala, nasala och intestinala sekretioner. Det ingår även som ett av de mest dominerande enzymerna i mjölk, colostrum och i immunoglobuliner från vassleprotein. Tillsammans med väteperoxid och tiocyanat bildar det ett starkt naturligt antibakteriellt system som kallas för laktoperoxidassystemet. Laktosperoxidas fungerar även som prebiotika som bidrar till en balanserad tarmflora.

Exempel på kosttillskott med colostrum:

 

Fler kosttillskott hittar du här

 

Källor och Referenser:

Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close