Laktoperoxidas

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring

Laktosperoxidas ingår som ett av de mest dominerande enzymerna i mjölk, colostrum och i immunoglobuliner från vassleprotein. Klicka här för att läsa mer om laktoperoxidas

Alpha Plus Colostrum Råmjölk, 70 gram (70 portioner)

Colostrum, råmjölk som kosttillskott

Colostrum är naturligt rikt på immunglobuliner och laktoferrin. Använd som ett dagligt tillskott som komplement till en redan näringsrik kost.

269 kr

 

Alpha Plus Colostrum 120 Kapslar (60 portioner)

Colostrum kapslar rikt på laktoferrin

Colostrum är naturligt rikt på immunglobuliner och laktoferrin. Använd som ett dagligt tillskott som komplement till en redan näringsrik kost.

299 kr

 

Fler kosttillskott hittar du här

Tillskott av Laktosperoxidas

Funktion av laktosperoxidas i kroppen

Laktoperoxidas är ett av de enzymer som förekommer i naturen som en del av den icke-immunologiska skyddsmekanismen som finns både hos djur och människor. Laktoperoxidas finns i exokrina vätskor som tårvätska, saliv, bronkiala, nasala och intestinala sekretioner. Det ingår även som ett av de mest dominerande enzymerna i mjölk, colostrum och i immunoglobuliner från vassleprotein. Tillsammans med väteperoxid och tiocyanat bildar det ett starkt naturligt antibakteriellt system som kallas för laktoperoxidassystemet. Laktosperoxidas fungerar som en prebiotika och bidrar till en frisk tarmflora och därmed stödjer det även kroppens immunsystem.

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.