Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bodystore black friday

Räkna ut ditt BMI (Body Mass Index)

BMI (Body Mass Index) är en erkänd metod för att räkna ut om du ligger på en hälsosam vikt eller inte. Allt du behöver veta är hur lång du är i centimeter och din vikt i kilogram.

Räkna ut BMI Body mass index

Så räknar du ut ditt BMI:

För att räkna ut ditt BMI så multiplicerar du din längd i meter med din längd i meter. Därefter dividerar du din vikt med det talet.

 

Exempel: Du är 1,70 meter lång och väger 70 kilo:
1,70 x 1,70 = 2,89
70 / 2,89 = 24,2 som blir ditt BMI

 

Riktlinjer för ett hälsosamt BMI:

          BMI < 20          Undervikt
          20 < BMI < 25          Normalvikt
          25 < BMI < 30          Övervikt
          30 < BMI < 40          Fetma grad 1 och 2
          BMI > 40          Fetma grad 3

 

Ta hänsyn till midjemåttet

Tänk på att BMI enbart är en riktlinje för en hälsosam vikt, eftersom det endast mäter den totala kroppsmassan och inte vad den är uppbyggd av. En person som har stor muskelmassa kan fortfarande vara hälsosam även om personens BMI indikerar övervikt. Midjemåttet är även lika viktig att mäta som vikten om inte viktigare. Det är i första hand bukfettet som påverkar kroppens hälsa negativt. Midjemåttet bör inte överstiga 102 cm för män och 88 cm för kvinnor.

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Bodystore kampanjer

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close