Ornitin, L-ornitin

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore –

Ornitin är en icke essentiell aminosyra som utgör ett mellantillstånd i ureacykeln. Den har bland annat förmågan att omvandla citrullin till arginin. Som tillskott förekommer ornitin ofta tillsammans med arginin eftersom de båda aminosyrorna kompletterar varandra. 

 

Aminosyran Ornitin i kroppen och som kosttillskott

Funktion av ornitin i kroppen

L-ornitin är som nämnt ovan en icke essentiell aminosyra som utgör ett mellantillstånd i ureacykeln. Fysiologiskt sett bidrar L-ornitin till att centrala nervsystemet utsöndrar tillväxthormon som har betydelse för muskeltillväxt. Ornitin har även en betydelse för kroppens cellförnyelse och fettförbränning.

Exempel på livsmedel som innehåller ornitin:

  • Kött
  • Kyckling
  • Mjölkprodukter

 

Exempel på kosttillskott med ornitin:

 

Fler kosttillskott hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Instagram

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close