Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Royal jelly, Bidrottninggelé

 – Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Royal jelly eller bidrottninggelé på svenska har en lång historisk användning. Det har ett mycket unikt näringsinnehåll och har genom tiderna kommit att kallas för “Naturens nektar för hälsa och skönhet”. Det är ett populärt kosttillskott för huden eftersom det innehåller rikligt med kollagen och pantotensyra. Den ingår även ofta i produkter för att lindra symtom vid klimakteriebesvär och PMS. 

Royal jelly, Bidrottninggele som kosttillskott

Om bidrottninggelé

Bidrottninggelé är anledningen till bidrottningens långa liv. Det är den näringen bidrottningslarven får under sin uppväxt till den förpuppas. Det mycket näringsrika och unika innehållet lägger grunden till bidrottningens livskraft. Under de första två till tre dygnen av bilarvernas liv matas alla med bidrottninggelé. Därefter ges det bara till de larver som ska bli nya drottningar, medan de övriga matas med en blandning av frömjöl och nektar. Bidrottningarna kommer alltså från samma typ av ägg som arbetsbina. Den näringen som bidrottningen får i form av bidrottninggelé resulterar i en livslängd på 5-8 år i jämförelse med arbetsbinas 45-60 dagar.

Näringen i bidrottninggelé

Bidrottninggelé är som sagt extremt näringsrikt och innehåller bland annat naturligt kollagen, 18 olika enzymer, 19 aminosyror och är rikt på pantotensyra (vitamin B5), samt en lång rad andra vitaminer, mineraler och spårämnen. Den innehåller även acetylkolin, vilket är ett ämne som hjälper till vid överföringen av nervsignaler mellan kroppens celler.

Eftersom bidrottninggelé är rikt på kollagen som bland annat bygger upp huden har det kommit att bli ett populärt kosttillskott för att hålla huden vital. Dessutom är bidrottninggelé rikt på pantotensyra som stödjer normal funktion av hud, hår och naglar. Bidrottninggelé har även en lång historisk användning som ett “förskönande medel” och har genom tiderna kommit att kallas för “Naturens nektar för hälsa och skönhet”. Traditionellt har Bidrottninggelé också använts för att främja femininiteten, fertiliteten, för att stödja hormonregleringen samt vid klimakteriebesvär, humörsvängningar, PMS och menstruationsvärk.

 

Exempel på produkter med bidrottninggelé:

 

Fler produkter hittar du här

 

Källor och Referenser:

(1) Takahama H, Shimazu T (2006). “Food-induced anaphylaxis caused by ingestion of royal jelly”. J Dermatol. 33 (6): 424–426. doi:10.1111/j.1346-8138.2006.00100.x. PMID 16700835.

(2) Hattori, N.; Nomoto, H.; Fukumitsu, H.; Mishima, S.; Furukawa, S. (October 2007). “Royal jelly and its unique fatty acid, 10-hydroxy-trans-2-decenoic acid, promote neurogenesis by neural stem/progenitor cells in vitro”. Biomedical research (Tokyo, Japan) 28 : 261–266. PMID 18000339.

(3) Balch, Phyllis A.; Balch, James F. (2000). Prescription for Nutritional Healing, Third Edition. New York: Avery. ISBN 1-58333-077-1.

(4) Inoue, T. (1986). The use and utilization of royal jelly and the evaluation of the medical efficacy of royal jelly in Japan. Proceeding sof the XXXth International Congress of Apiculture, Nagoya, 1985, Apimondia, 444-447 

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close