Royal jelly, Bidrottninggele

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost och Bodystore -

by Mikaela Bjerring

Bidrottninggelé även kallat Royal Jelly och drottninggelé har ett brett spektrum av viktiga näringsämnen. Det är ett populärt kosttillskott för huden eftersom det innehåller rikligt med kollagen och pantotensyra. Den ingår även ofta i produkter för att lindra symtom vid klimakteriebesvär och PMS. Bidrottninggelé har en lång historisk användning och har genom tiderna kommit att kallas för ”Naturens nektar för hälsa och skönhet”. Klicka här för att läsa mer om bidrottninggelé

Peking Royal Jelly, 30 doser

Peking Royal Jelly, Bidrottninggelé innehåller naturliga enzymer antioxidanter och kollagen. Kommer i ampuller med 2000 mg bidrottninggelé per dos. Skaka innan användning.

339 kr

 

Nyform femiform, 60 kapslar

Femiform från Nyform är en unik kombination av en bidrottninggelé och panax ginseng utformat för kvinnor i klimakteriet. Innehåller 100 mg bidrottninggelé och 20 mg extrakt av ginseng.

229 kr

 

Royal Jelly 1000 mg, 30 kapslar

Bidrottninggelé är rikt på kollagen, det protein som bygger upp huden, samt på enzymer och vitaminer. Royal Jelly innehåller 1000 mg bidrottinggelé per kapsel som vårdar din hud inifrån.

179 kr

 

Apiforce Bidrottninggele 200 mg, 90 kapslar

Apiforce Bidrottninggelé är rikt på bland annat protein och kollagen. Bidrottninggelé har använts traditionellt bland kinesiska kvinnor för att främja kvinnligheten och för dess gynnsamma effekt på hud, hår och naglar. Apiforce innehåller 200 mg per kapsel.

379 kr

 

Fler produkter hittar du här

Om bidrottninggelé

Bidrottninggelé som även kallas Royal Jelly är anledningen till bidrottningens långa liv. Det är den näringen bidrottningslarven får under sin uppväxt till den förpuppas. Det mycket näringsrika och unika innehållet lägger grunden till bidrottningens livskraft. Under de första två till tre dygnen av bilarvernas liv matas alla med bidrottninggelé. Därefter ges det bara till de larver som ska bli nya drottningar, medan de övriga matas med en blandning av frömjöl och nektar. Bidrottningarna kommer alltså från samma typ av ägg som arbetsbina. Den näringen som bidrottningen får i form av bidrottninggelé resulterar i en livslängd på 5-8 år i jämförelse med arbetsbins 45-60 dagar.

Bidrottninggelé är som sagt extremt näringsrikt och innehåller bland annat naturligt kollagen, 18 olika enzymer, 19 aminosyror och är rikt på pantotensyra (vitamin B5), samt en lång rad andra vitaminer, mineraler och spårämnen. Den innehåller även acetylkolin, vilket är ett ämne som hjälper till vid överföringen av nervsignaler mellan kroppens celler.

Eftersom bidrottninggelé är rikt på naturligt kollagen som bland annat bygger upp huden har det kommit att bli ett populärt kosttillskott för att hålla huden vital. Dessutom är bidrottninggelé rikt på pantotensyra som stödjer normal funktion av hud, hår och naglar. Bidrottninggelé har även en lång historisk användning som ett ”förskönande medel” och har genom tiderna kommit att kallas för ”Naturens nektar för hälsa och skönhet”. Traditionellt har Bidrottninggelé också använts för att främja femininiteten, fertiliteten, för att stödja hormonregleringen samt vid klimakteriebesvär, humörsvängningar, PMS och menstruationsvärk.

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Takahama H, Shimazu T (2006). "Food-induced anaphylaxis caused by ingestion of royal jelly". J Dermatol. 33 (6): 424–426. doi:10.1111/j.1346-8138.2006.00100.x. PMID 16700835.

(2) Hattori, N.; Nomoto, H.; Fukumitsu, H.; Mishima, S.; Furukawa, S. (October 2007). "Royal jelly and its unique fatty acid, 10-hydroxy-trans-2-decenoic acid, promote neurogenesis by neural stem/progenitor cells in vitro". Biomedical research (Tokyo, Japan) 28 : 261–266. PMID 18000339.

(3) Balch, Phyllis A.; Balch, James F. (2000). Prescription for Nutritional Healing, Third Edition. New York: Avery. ISBN 1-58333-077-1.

(4) Inoue, T. (1986). The use and utilization of royal jelly and the evaluation of the medical efficacy of royal jelly in Japan. Proceeding sof the XXXth International Congress of Apiculture, Nagoya, 1985, Apimondia, 444-447