Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Laktoferrin

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Laktoferrin finns rikligt i colostrum (råmjölk). Colostrum är även rikt på bakteriebindande immunoglobuliner och har en perfekt balans av vitaminer, mineraler och aminosyror. 

Laktoferrin som hälsokostprodukt

Funktion av laktoferrin i kroppen

Laktoferrin är ett värdefullt glykoprotein som förekommer i kroppsvätskor hos människor och djur, speciellt i bröstmjölk och i colostrum (råmjölk) från kor. Det tillhör järntransport och transferrin familjen. Laktoferrin hittas som nämnt rikligast i colostrum och består av en proteindel som finns sparsamt i immunoglobuliner från vassleprotein. Laktoferrin fungerar som prebiotika som är föda åt de nyttiga tarmbakterierna, vilket har betydelse för en frisk tarmflora och kroppens immunsystem. Tillskott laktoferrin kan även vara värt att prova vid akne, rosacea och andra inflammatoriska hudproblem..

 

Exempel på kosttillskott med colostrum:

 

Fler kosttillskott hittar du här

 

Källor och Referenser:

Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close