Laktoferrin

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring

Laktoferrin finns rikligt i colostrum (råmjölk). Colostrum kan användas som ett dagligt tillskott och komplement till en redan näringsrik kost. Klicka här för att läsa mer om laktoferrin

Alpha Plus Colostrum Råmjölk, 70 gram (70 portioner)

Colostrum, råmjölk som kosttillskott

Colostrum är naturligt rikt på immunglobuliner och laktoferrin. Använd som ett dagligt tillskott som komplement till en redan näringsrik kost.

269 kr

 

Alpha Plus Colostrum 120 Kapslar (60 portioner)

Colostrum kapslar rikt på laktoferrin

Colostrum är naturligt rikt på immunglobuliner och laktoferrin. Använd som ett dagligt tillskott som komplement till en redan näringsrik kost.

299 kr

 

Fler kosttillskott hittar du här

Tillskott av laktoferrin

Funktion av laktoferrin i kroppen

Laktoferrin är ett värdefullt glykoprotein som förekommer i kroppsvätskor hos människor och djur, speciellt i bröstmjölk och i colostrum (råmjölk) från kor. Det tillhör järntransport och transferrin familjen. Laktoferrin hittas rikligast i colostrum och består av en proteindel som finns sparsamt i immunoglobuliner från vassleprotein. Laktoferrin fungerar som en prebiotika som är föda åt de nyttiga tarmbakterierna, vilket har betydelse för en frisk tarmflora och kroppens immunsystem. Tillskott laktoferrin kan t.ex vara värt att prova vid akne, rosacea och andra hudproblem..

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.