Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Histidin, L-histidin

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svenskt kosttillskott –

Histidin räknas som en essentiell aminosyra, vilket betyder att den måste tillföras via kosten. Som kosttillskott ingår histidin i olika aminosyrakomplex och EAA-komplex.

Funktion av aminosyran histidin i kroppen

Funktion av histidin i kroppen

Som nämnt ovan räknas histidin som en essentiell aminosyra, som vi måste få i oss via kosten. Histidinmetabolismen är speciellt viktig på grund av neurotransmittorn histamin som kommer från L-histidin. Histmin är ett ämne som utsöndras vid en allergisk reaktion. Vid en kraftig utsöndring kan aminosyran L-metionin bidra till att bromsa den reaktionen. I kroppen har histidin även uppgiften att hjälpa till vid transport av koppar och är nödvändig för produktionen av röda och vita blodkroppar. Aminosyran fungerar också som en antioxidant och har immunreglerande egenskaper.

 

Exempel på livsmedel som innehåller histidin:

  • Fläsk
  • Nötkött
  • Kalkon
  • Kyckling
  • Oljor
  • Ricottaost, keso
  • Säd
  • Grönsaker, Frukt

 

Exempel på kosttillskott som innehåller histidin:

 

Fler kosttillskott hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close