Personlig utveckling

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bokus -

by Mikaela Bjerring

Personlig utveckling innefattar allt som får dig att utvecklas på det personliga planet. Att bli en bättre version av dig själv. Det är en ständig process som vi aktivt måste underhålla och jobba på för att kunna nå ditt vi vill i livet.

Personlig utveckling
Personlig utveckling är en livslång resa. Det är ett sätt att bedöma sina förmågor och kvaliteter, överväga vad man vill uppnå i livet och sätta mål för att förverkliga och maximera sin potential. Det är en medveten strävan efter personlig tillväxt genom att öka självmedvetenheten, kunskapen och förbättra personliga färdigheter. Dessa inkluderar ditt sinne, kropp och anda, samt din nivå av framgång i alla delar av livet. Det ultimata målet med personlig utveckling är att bli en självförverkligande människa. Det betyder att leva medvetet i din fulla potential och skapa det livet som du vill leva som omfattar vårt mentala, fysiska, emotionella, sociala och ekonomiska liv.

Personlig utveckling inkluderar aktiviteter som förbättrar medvetenhet och identitet, utvecklar talanger och potential, bygger humankapital och förbättrar livskvalitén och som bidrar till att förverkliga drömmar och ambitioner.” Det kan handla om att bli mer produktiv och effektiv i sitt arbete, utveckla ledarskap, lära sig hålla i en presentation eller stå på scen. Studera ett nytt språk och resa för att ta del av olika kulturer kan vara en annan. Det omfattar även att skapa en hälsosam relation sig själv så väl som till andra. Fokusera på det som verkligen har betydelse i livet att uppfylla mål och drömmar. Att bli en bättre och hälsosammare person både i kropp och sinne.

Personlig utveckling är viktig och kanske till och med nödvändig för att må bra, uppleva lycka och för att få det mesta ut av livet. Vad personlig utveckling är för dig, bestämmer du. Det är din målsättning som avgör, och det är den som blir din drivkraft.

Böcker om personlig utveckling hittar du här

Relaterade inlägg: