Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bodystore black friday

Kalcium D-glukarat

Kalcium D-glukarat och dess metaboliter är kraftfulla förhindrare av beta-glukuronidas och bidrar till effektivare avgiftning av miljögifter i kroppen. Det är därför viktigt att vi får i oss tillräckligt med Kalcium D-glukarat genom kosten.

Kalcium D-glukarat i kosten

Kort om Kalcium D-glukarat

Glukarinsyrans kalciumsalt är en substans som tillverkas naturligt hos alla däggdjur, inklusive människan. Glukarinsyra finns även i många vegetabilier. Kalcium D-glukarat räknas inte som ett essentiellt näringsämne, men tillverkas endast i små mängder hos människan och därför är det viktigt att få i sig det via kosten. Kalcium D-glukarat har en avgiftande funktion vilket främst beror på dess förmåga att öka glukoronidering och utsöndring av potentiellt giftiga ämnen. Kalcium D-glukarat och dess metaboliter är kraftfulla förhindrare av beta-glukuronidas. Dessa ämnen bidrar vid avgiftning genom att förhindra återupptag av hormoner och toxiner.

Bästa kostkällorna för Kalcium D-glukarat är:

  • Grapefrukt
  • Äpple
  • Aprikoser
  • Körsbär
  • Brysselkålgroddar
  • Alfalfagroddar
  • Rå brysselkål
  • Rå Broccoli

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Bodystore kampanjer

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close