Kalcium D-glukarat och dess metaboliter är kraftfulla förhindrare av beta-glukuronidas och bidrar till effektivare avgiftning av miljögifter i kroppen. Det är därför viktigt att vi får i oss tillräckligt med Kalcium D-glukarat genom kosten.

Kort om Kalcium D-glukarat
Glukarinsyrans kalciumsalt är en substans som tillverkas naturligt hos alla däggdjur, inklusive människan. Glukarinsyra finns även i många vegetabilier. Kalcium D-glukarat räknas inte som ett essentiellt näringsämne, men tillverkas endast i små mängder hos människan och därför är det viktigt att få i sig det via kosten. Kalcium D-glukarat har en avgiftande funktion vilket främst beror på dess förmåga att öka glukoronidering och utsöndring av potentiellt giftiga ämnen. Kalcium D-glukarat och dess metaboliter är kraftfulla förhindrare av beta-glukuronidas. Dessa ämnen bidrar vid avgiftning genom att förhindra återupptag av hormoner och toxiner.
Bästa kostkällorna för Kalcium D-glukarat är:
- Grapefrukt
- Äpple
- Aprikoser
- Körsbär
- Brysselkålgroddar
- Alfalfagroddar
- Rå brysselkål
- Rå Broccoli
Relaterade inlägg:
- Så påverkar tarmfloran sköldkörteln
- Så håller du magen och tarmen i toppform
- Så får du fart på ett trögt lymfsystem