Kalcium D-glukarat

by Mikaela Bjerring

Kalcium D-glukarat och dess metaboliter är kraftfulla förhindrare av beta-glukuronidas. De bidrar till effektivare avgiftning i kroppen av starka miljögifter. Det är därför viktigt att vi får i oss Kalcium D-glukarat genom kosten.


Glukarinsyrans kalciumsalt är en substans som tillverkas naturligt hos alla däggdjur, inklusive människan. Glukarinsyra finns även i många vegetabilier. Kalcium D-glukarat räknas inte som ett essentiellt näringsämne, men tillverkas endast i små mängder hos människan och därför är det viktigt att få i sig ämnet via kosten. Kalcium D-glukarat har en avgiftande funktion vilket främst beror på dess förmåga att öka glukoronidering och utsöndring av potentiell giftiga ämnen. Kalcium D-glukarat och dess metaboliter är kraftfulla förhindrare av beta-glukuronidas. Dessa ämnen bidrar vid avgiftning genom att förhindra återupptag av hormoner och toxiner.

Bästa kostkällorna för Kalcium D-glukarat är:

  • Grapefrukt
  • Äpple
  • Aprikoser
  • Körsbär
  • Brysselkålgroddar
  • Alfalfagroddar
  • Rå brysselkål
  • Rå Broccoli

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR



(1) Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.