Detoxprodukter

Detoxprodukter är ämnade för att användas under en detoxkur för att stödja kroppens utrensningssystem. Det innebär att man vanligtvis under 2-6 veckor följer ett speciellt kostprogram och kompletterar med produkter som innehåller en kombination utav näringsämnen, greens och örter. Klicka här för att läsa mer om detox
[cf]ultrabalans[/cf] [cf]ultra detox[/cf] [cf]active liver[/cf] [cf]renew[/cf] [cf]ap detoxkur[/cf]

Fler produkter hittar du här

Vad det innebär att göra en detoxkur

En detoxkur, eller en renande kur, innebär att du under en tid lever extra strikt och hälsosamt. Du följer då ett kostprogram utformat för detox samtidigt som du kompletterar med detoxprodukter som stödjer kroppen egna avgiftningssystem. Tanken med en detoxkur är att ge kroppen en möjlighet till återhämtning och utrensning av slaggprodukter.

De flesta blir piggare, får mer energi och upplever att mage och tarm fungerar mycket bättre. Man brukar även uppleva att huden och håret känns hälsosammare. Det är inte någon viktminskningsmetod i första hand, men man brukar gå ner i vikt på grund av den strikta kosthållningen.

Planera din detoxperiod väl och välja ett tillfälle då du har en relativt lugn tillvaro. De första dagarna kan upplevas tuffa att ta sig igenom och om du är van vid stora mängder kaffe eller socker kan du drabbas av abstinensbesvär i form av huvudvärk. Det bästa är att lägga om till sundare och striktare kostvanor redan några dagar innan för att undvika en för drastiskt omställning. Försök sedan att hålla ut så kommer du efter fem till sju dagar känna av de positiva effekterna.

Relaterade inlägg:

 

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close