Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Kondroitinsulfat

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

I kroppen finns kondroitin naturligt i bland annat ledernas brosk. Kondroitinsulfat ingår ofta i kosttillskott utvecklade för ledhälsa och bättre rörlighet. 

Kondroitinsulfat för ledhälsan

Funktion i kroppen av kondroitin

Kondroitin är uppbyggt av glukoronsyra och galaktosamin och finns naturligt som kondroitinsulfat i bland annat ledernas brosk. Kondroitinsulfat har två primära syften. Det fungerar som stabilisator i bindväven och hjälper till att bevara brosket. Som byggsten hjälper den till att skydda mot nedbrytande enzymer och bidrar därigenom till att bibehålla broskets kvalitet. I bindväven hjälper det även till att smörja och skydda mot yttre påfrestningar. Kondroitin verkar för att minska smärta, minska inflammation, bromsa utvecklingen av artros genom att ge lederna de byggstenar som behövs för att reparera sig själva, öka mängden hyaluronsyra, samt blockera enzymer som bryter ner leder. Kondroitin finns som enskilt tillskott, men ingår ofta i kombination med andra ämnen som glukosamin, hyaluronsyra och kollagen i tillskott utvecklade för ledhälsa och rörlighet.

 

Exempel på kosttillskott med kondroitin:

 

Fler produkter hittar du här

 

Källor och Referenser:

Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close