Kondroitinsulfat

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring

I kroppen finns kondroitin naturligt i bland annat ledernas brosk. Kondroitinsulfat ingår ofta i kosttillskott utvecklade för ledhälsa och rörlighet. Klicka här för att läsa mer om kondroitinsulfat

Great Earth Kondroitin, 60 kapslar

Great Earths Kondroitin kommer i smidiga kapslar, och innehåller både kondroitinsulfat och mukopolysackarider från nötkreatur. I kroppen finns kondroitin naturligt i bland annat ledernas brosk.

207 kr

 

Great Earth Biocell Collagen II + Hyaluronsyra, 60 kapslar

BioCell Collagen II + Hyaluronsyra från Great Earth innehåller en kombination av kollagen, kondroitin och hyaluronsyra vilket alla är ämnen som naturligt finns i våra leder och brosk.

269 kr

 

Fler produkter hittar du här

Funktion i kroppen av kondroitin

Kondroitin är uppbyggt av glukoronsyra och galaktosamin och finns naturligt som kondroitinsulfat i bland annat ledernas brosk. Kondroitinsulfat har två primära syften. Det fungerar som stabilisator i bindväven och hjälper till att bevara brosket. Som byggsten hjälper den till att skydda mot nedbrytande enzymer och bidrar därigenom till att bibehålla broskets kvalitet. I bindväven hjälper det även till att smörja och skydda mot yttre påfrestningar. Kondroitin verkar för att minska smärta, minska inflammation, bromsa utvecklingen av artros genom att ge lederna de byggstenar som behövs för att reparera sig själva, öka mängden hyaluronsyra, samt blockera enzymer som bryter ner leder. Kondroitin finns som enskilt tillskott, men ingår ofta i kombination med andra ämnen som glukosamin, hyaluronsyra och kollagen i tillskott utvecklade för ledhälsa och rörlighet.

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.