Halsbränna – Sura uppstötningar – Reflux

by Mikaela Bjerring · 0 comments

Klicka här för att gå direkt till produkter

Halsbränna är ett av de vanligaste symptomen från matsmältningskanalen. Vid halsbränna får man en brännande smärta eller en krampaktig känsla bakom bröstbenet. Halsbränna är också ofta förknippat med smärtor i övre delen av magen. Dessutom kan magsyra stiga upp i munnen eller svalget som ger sura uppstötningar, och struphuvudet kan kännas irriterat. Detta kan kännas mycket besvärande, men det kan effektivt lindras och åtgärdas. Ibland kan halsbränna vara ett ofta återkommande och mycket långvarigt symptom.

Orsaker till halsbränna

Magfunktionen påverkas av livsstilen och vanor, och man känner till flera faktorer som gör att man blir mottaglig för halsbränna. Symptom på halsbränna kan uppstå trots att kostvanorna är bra. Halsbränna kan då bero på att man har svalt rikligt med luft på födan, sjukdomar och läkemedel, rökning samt på stressig livsrytm. Halsbränna är mycket allmänt förekommande under graviditet och blir vanligare med åldern.

Halsbränna beror på att den saltsyra som utsöndras i magsäcken ger upphov till irritation när den stiger upp i matstrupen. Syran trycks upp i matstrupen när den stängningsmuskel som finns mellan matstrupen och magsäcken öppnas av sig själv och gör det möjligt för syran att röra sig uppåt. Normalt sett rör sig den saltsyra som magsaften innehåller mot tunntarmen. Att saltsyran rör sig åt fel håll kallas reflux, och därför kallas inflammation av matstrupen för refluxsjukdom. I anslutning till halsbränna kan också heshet, slemhinneförändringar i munnen och skador på tandemaljen förekomma.

Mucosa

Mucosa är en hälsokostprodukt som används vid matsmältningsproblem, uppskördhet i magen, gasbildning, halsbränna m.m. Besvär av det här slaget kan bero på att din mage inte bryter ned födan ordentligt. Detta drabbar en stor del av befolkningen. I vissa grupper har man funnit att upp till var tredje person lider av symtom. Det sägs att allt eftersom vi blir äldre utsöndras mindre saltsyra på naturlig väg. En vanlig orsak till brist på matsmältningsvätskor är kroniska störningar som exempelvis sockersjuka, dåliga matvanor, stress eller helt enkelt åldrande. Många personer från medelåldern och uppåt skulle därför må bra av att regelbundet inta ett tillskott av MUCOSA. Är du idrottsman/kvinna och intar högproteinkost, behöver kroppen ordentlig hjälp med nedbrytning och upptag. MUCOSA är dessutom bra att ha med på resan mot magsjuka (1).
Här hittar du kosttillskott av: Mucosa

Svenskdroppar

I den långa traditionen inom örtanvändningen i Europa har knappast något stått sig så länge genom tiderna som just Svenskdroppar. Återupptäckt av den österikiska örtkännaren Maria Treben (‘Hälsa ur Guds apotek’), användes Svenskdroppar gärna vid exempelvis stressad mage. Den är en kraftfull ört-tonic med riklig bitter smak – vilket stödjer mag-tarmfunktionen för att balansera det moderna samhällets ofta alltför söta kostvanor. Svenskdroppar kan tas som ett dagligt tillskott för att hålla magen i form (2).
Här hittar du: Svenska droppar

Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter

Här hittar du fler hälsokostprodukter som stödjer matsmältningen

 KÄLLOR & REFERENSERhttp://www.magotarm.se/diagnoser-tillstand/diagnos-behandling/refluxhalsbranna/

Peter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag. Sidor: 52, 54, 203 ,ISBN: 91-534-2085-3

(1) Mucosa: http://www.skip.se/product.html/mucosa?category_id=11

(2) Svenska droppar: http://www.fib.se/fib_1/svenskdroppar.html
Kosttillskott vid halsbränna - Sura uppstötningar - Reflux

Kosttillskott vid halsbränna - Sura uppstötningar - Reflux

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment