Glukosamin

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring

Glukosamin är ett ämne som finns naturligt i kroppen där det spelar en stor roll i bildandet av bland annat senor, brosk och ligament. Glukosamin säljs idag som ett receptfritt naturläkemedel vid ledproblem. Klicka här för att läsa mer om glukosamin

Pharma Nord Glukosamin, 90 kapslar

Glukosamin innehåller 509 mg glukosaminsulfat, vilket motsvarar 400 mg rent glukosamin. Glukosamin har i vetenskapliga studier visat sig ha en smärtstillande och ledförbättrande effekt.

129 kr

 

Glukomax glukosamin, 500 gram

Glukosamin är ett ämne som finns naturligt i kroppen för att försörja olika delar av kroppen med näring, särskilt viktig för brosk, senor och ligament.

295 kr

 

Fler produkter hittar du här

Funktion i kroppen av glukosamin

Glukosaminsulfat medverkar till kroppens uppbyggnad av brosk och hämmar det enzym som bryter ner brosket. Glukosamin är en molekyl, ett glykosprotein som finns naturligt i kroppen där det benämns som glukosaminsulfat efter sitt ursprung från glukos. Detta ämne används i kroppen som grundsubstans för intern produktion av glykoproteiner, glykolipider, glykosaminglykaner (GAG:s) som är nycklekomponenten för strukturen i brosk. Glukosamin medverkar i kroppens uppbyggnad av, senor, brosk, synovialvätska, kollagen, benmatris, slemhinnor, strukturen i ögon, blodkärl och hjärtklaffar.

Glukosamin har i vetenskapliga studier visat sig ha en smärtstillande och ledförbättrande effekt. Det naturliga ämnet påverkar kroppens brosktillväxt och kan bromsa artros samt eventuellt hindra ytterligare nedbrytning av brosk. Glukosamin finns att köpa som ett receptfritt naturläkemedel vid ledproblem. Det är utvecklat som en långtidsbehandling på minst 8-12 veckor för att få resultat.

Exempel på livsmedel som innehåller glukosamin

  • Nötter

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Peter Wilhelmsson, Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.

(2) Effect of glucosamine-based combination supplement containing chondroitin sulfate ant antioxidant micronutrients in subjects with symptomatic knee osteoarthritis: A pilot study. Nakasone, Watabe, Watanabe, Tomonaga, Nagaoka, Yamamoto, Yamaguchi. 2011.