Glukosamin

Glukosamin är ett ämne som finns naturligt i kroppen där det spelar en stor roll i bildandet av bland annat senor, brosk och ligament. Glukosamin säljs idag som ett receptfritt naturläkemedel vid ledproblem. Klicka här för att läsa mer om glukosamin
[cf]pharma nord[/cf] [cf]glukomax[/cf]

Fler produkter hittar du här

Funktion i kroppen av glukosamin

Glukosaminsulfat medverkar till kroppens uppbyggnad av brosk och hämmar det enzym som bryter ner brosket. Glukosamin är en molekyl, ett glykosprotein som finns naturligt i kroppen där det benämns som glukosaminsulfat efter sitt ursprung från glukos. Detta ämne används i kroppen som grundsubstans för intern produktion av glykoproteiner, glykolipider, glykosaminglykaner (GAG:s) som är nycklekomponenten för strukturen i brosk. Glukosamin medverkar i kroppens uppbyggnad av, senor, brosk, synovialvätska, kollagen, benmatris, slemhinnor, strukturen i ögon, blodkärl och hjärtklaffar.

Glukosamin har i vetenskapliga studier visat sig ha en smärtstillande och ledförbättrande effekt. Det naturliga ämnet påverkar kroppens brosktillväxt och kan bromsa artros samt eventuellt hindra ytterligare nedbrytning av brosk. Glukosamin finns att köpa som ett receptfritt naturläkemedel vid ledproblem. Det är utvecklat som en långtidsbehandling på minst 8-12 veckor för att få resultat.

Exempel på livsmedel som innehåller glukosamin

  • Nötter

Relaterade inlägg:

 

[cf]Källor[/cf]

 

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close