Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Krom ( Cr )

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

I kroppen bidrar krom till normal omsättning av makronäringsämnen. Krom bidrar även till normala blodsockernivåer och kan hjälpa till att dämpa sötsug. 

Mineralen krom i kosten och som kosttillskott

Funktion av krom i kroppen

Krom deltar i kroppens omsättning av glukos och samverkar med insulin. Krom är känd för att öka kroppens känslighet för insulin och bidrar till att kontrollera blodsockret. Krom kan därmed hjälpa vid stort sockerbegär genom att dämpa sötsuget. Mineralet bidrar även till normal omsättnings av fett, protein och kolhydrater.

Kända funktioner av krom (Godkända hälsopåståenden av EFSA)

  • Krom bidrar till normal omsättning av makronäringsämnen.
  • Krom bidrar till att bibehålla normala blodsockernivåer.

Exempel på livsmedel som innehåller krom:

  • Kött
  • Fisk
  • Nötter
  • Baljväxter
  • Fullkornsprodukter

Exempel på kosttillskott med krom:

 

Fler kosttillskott av krom hittar du här

 

Källor och Referenser:

(1) Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.

(2) Livsmedelsverket: https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/salt-och-mineraler1/krom

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close