Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Propolis

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Propolis har ett unikt näringsinnehåll och består utav över 300 näringsämnen, vilket gör det till ett populärt kosttillskott. Propolis ingår ofta i produkter utformade för att inta vid halsont och förkylning. Det är dessutom en uppskattad ingrediens i hår-, hud- och munvårdsprodukter.

Propolis som kosttillskott

Näringsinnehåll av propolis

Propolis är bikittet, även kallat kittvax som har en rad unika egenskaper, vilket gör det intressant ur hälsosynpunkt. Det är väldigt näringsrikt och innehåller över 300 näringsämnen och beskrivs ofta som en av naturens superprodukter. Bina använder propolis för att täta bikupan som då skyddar mot bakterier, svamp, virus och sjukdomar. Detta kittvax består av en blandning av hartsöverdraget på knoppar av lövträd, kåda från barrträd, samt pollen och frön som ihop med binas saliv tuggats samman till små bitar.

I sammansättningen ingår bland annat: E-vitamin, A-vitamin, B-vitaminer, alla mineraler, nästan alla aminosyror och en rad intressanta bioflavonoider. Propolis har historiskt sett använts som ett naturmedel inom flera kulturer för en rad olika åkommor genom tiderna. Främst som ett skydd mot virus och bakterier.

Idag är propolis ett populärt kosttillskott för dess rika näringsinnehåll och lika uppskattat är det för munvård, samt för hår- och hudvård för dess närande, mjukgörande och fuktgivande egenskaper. Som hälsokost är det en ofta förekommande ingrediens i produkter utformade att inta vid halsont och förkylning.

 

Exempel på kosttillskott med propolis:

 

Fler produkter hittar du här

 

Källor och Referenser:

(1) Historical Aspects of Propolis Research in Modern Times: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3655583/

(2) Propolis: A Wonder Bees Product and Its Pharmacological Potentials: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3872021/

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close