– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –
Nattokinas tillverkas genom fermentering av sojabönor med hjälp av bakterien bacillus subitillis. Natto har används som ett livsmedel och för att stödja hjärt-kärlhälsan i Japan i minst 1000 år.
Funktion av nattokinas i kroppen
Nattokinas stödjer hjärt-kärlhälsan, eftersom det bidrar till att sätta igång kroppens egen förmåga att bekämpa blodproppar. Natto har liknade egenskaper som plasmin och har förmågan att lösa upp fibrin omedelbart. Nattokinas stödjer cirkulationen och ökar transport av syre till cellerna. Natto verkar även aktivera andra metaboliska enzymer och vitaminer i kroppen. Nattokinas tål temperaturförändringar, pH-förändringar och är stabil när den kommer till mag-tarmkanalen. Det kan därför stödja personer med genetisk svaghet för blodproppar och andra hjärt-kärlsjukdomar. Om du intar några läkemedel så bör du rådgöra med din läkare innan du gör några förändringar i din kost eftersom det kan påverka din medicinering.
Exempel på kosttillskott med natto:
Fler produkter hittar du här
Källor och Referenser:
Peter Wilhelmsson, Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.