Nattokinas

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring

Nattokinas tillverkas genom fermentering av sojabönor med hjälp av bakterien bacillus subitillis. Natto har används som livsmedel i Japan i minst 1000 år. Inflamino är ett vegetabiliskt näringstillskott gjort av rårisprotein tillsammans med utvalda vitaminer, mineraler, antioxidanter, antiinflammatoriska örter och nattokinas. Klicka här för att läsa mer om nattokinas

Holistic Inflamino, 840 gram

Inflamino är ett vegetabiliskt näringstillskott gjort av rårisprotein tillsammans med utvalda vitaminer, mineraler, antioxidanter, örter och nattokinas. Använd i smoothies eller blanda med annan vätska.

494 kr

 

Fler produkter hittar du här

Funktion i kroppen av nattokinas

Nattokinas stödjer hjärt-kärlhälsan, eftersom det bidrar till att sätta igång kroppens egen förmåga att bekämpa blodproppar. Natto har liknade egenskaper som plasmin och har förmågan att lösa upp fibrin omedelbart. Nattokinas stödjer cirkulationen och ökar transport av syre till cellerna. Natto verkar även aktivera andra metaboliska enzymer och vitaminer i kroppen. Nattokinas tål temperaturförändringar, pH-förändringar och är stabil när den kommer till mag-tarmkanalen. Det kan därför stödja personer med genetisk svaghet för blodproppar och andra hjärt-kärlsjukdomar. Om du intar några läkemedel så bör du rådgöra med din läkare innan du gör några förändringar i din kost eftersom det kan påverka din medicinering.

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Peter Wilhelmsson, Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.