Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Nattokinas

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Nattokinas tillverkas genom fermentering av sojabönor med hjälp av bakterien bacillus subitillis. Natto har används som ett livsmedel och för att stödja hjärt-kärlhälsan i Japan i minst 1000 år. 

Nattokinas

Funktion av nattokinas i kroppen

Nattokinas stödjer hjärt-kärlhälsan, eftersom det bidrar till att sätta igång kroppens egen förmåga att bekämpa blodproppar. Natto har liknade egenskaper som plasmin och har förmågan att lösa upp fibrin omedelbart. Nattokinas stödjer cirkulationen och ökar transport av syre till cellerna. Natto verkar även aktivera andra metaboliska enzymer och vitaminer i kroppen. Nattokinas tål temperaturförändringar, pH-förändringar och är stabil när den kommer till mag-tarmkanalen. Det kan därför stödja personer med genetisk svaghet för blodproppar och andra hjärt-kärlsjukdomar. Om du intar några läkemedel så bör du rådgöra med din läkare innan du gör några förändringar i din kost eftersom det kan påverka din medicinering.

 

Exempel på kosttillskott med natto:

Bringwell Natto K2

 

Fler produkter hittar du här

 

Källor och Referenser:

Peter Wilhelmsson, Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.

 

Relaterade inlägg:

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close