Ögonen / synen

by Mikaela Bjerring · 0 comments

Klicka här för att gå direkt till produkter

Näring för ögonen /synen

Det sägs att ögonen speglar själen och ansluter oss till världen! Liksom övriga kroppen och dess funktioner behöver även ögonen bra näring för att fungera optimalt.

Förändringar i ögats gula fläck
Sjukdomen makula­degeneration och är den vanligaste orsaken till social blindhet hos äldre. Drabbade kan fortfarande se skillnad på ljus och mörker, men de kan inte läsa, köra bil eller titta på teve. Dessutom får de svårt att orientera sig på främmande platser. I Sverige har cirka 350 000 personer förändringar ögats gula fläck. De flesta har ännu inga störande synrubbningar. Men problemen ökar med åren och i dag finns det ingen botande behandling. Därför är det viktigt att få i sig näringsämnen som bidrar till att stödja ögonens funktion.

ögonen och synen behöver rätt näring för optimal funktion.

ögonen och synen behöver rätt näring för optimal funktion.

Antioxidanter, bra för synen
Ge rätt näring till dina ögon. Blodkärlen och nerverna försörjer ögonen med näring. Genom att äta en kost som innehåller rikligt med antioxidanter kan man hejda hastigheten av försämringen och i vissa fall till och med förbättra den nuvarande synen. Den kost som visats speciellt gynnsam för synen är bland annat blåbär, mörkgröna bladgrönsaker, röd, orange och gula frukter och grönsaker som är rika på Zink, betakaroten, A-, C-, och E-vitamin.

Glasögon kan förbättra synen

Våra ögon är två av våra mest värdefulla ägodelar som ansluter oss till världen. De uttrycker vår djupaste känslor och ger liv åt de underbara saker vi ser varje dag. Ögonen är ständigt ta in information medan de är öppna, arbetar non-stop för att hjälpa oss se världen.

Glasögon eller kontaktlinser är det konventionella sättet att korrigera synproblem. Många som börjar få nedsatt syn försöker undvika att använda glasögon så länge som det är möjligt. Faktum är att genom att man använder glasögon kan man i många fall förbättra synen.

Man kan med enkla förändringar av kost och motion hejda hastigheten av försämringen och i vissa fall till och med förbättra den nuvarande synen. En del synproblem är ärftliga och omöjliga att förebygga, men när det gäller andra kan du skydda dina ögon genom att tillföra rätt näring.

Kosttillskott speciellt anpassade för att stödja funktionen av Ögonen
Här hittar du Läsglasögon med bra kvalitet till rätt pris.
Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter

 KÄLLOR & REFERENSERPeter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, sida: 696, ISBN: 91-631-7910-5.

Peter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag. Sida: 63, ISBN: 91-534-2085-3

Bildkälla: Wikimedia commons: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cornea.png

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment