Energi / Vitalitet

by Mikaela Bjerring · 1 comment

Klicka här för att gå direkt till produkter

Kosttillskott för ökad energin och vitalitet

Vitalitet och energi handlar om att hålla sig stark och aktiv. Vanliga tecken på åldrande är minskad fysisk aktivitet, mental skärpa och sexuell lust – vad vi kallar minskad vitalitet.

När vi åldras eller har upplevt en intensivt aktiv period, kan våra energinivåer påverkas vilket i sin tur har inverkan på vår fysiska, mentala och sexuella vitalitet. Vår mentala skärpa kan också påverkas. Små förändringar sker i vårt sätt att tänka – det tar längre tid att lösa problem, det blir svårare att räkna, lära sig nya färdigheter, komma ihåg namn och t.o.m. hitta bilnycklarna.

Studier visar att en genomsnittlig person upplever rejäla förändringar vad gäller minnet i åldern 35-80 år. Annan forskning indikerar att förändringar i den mentala hälsan startar redan i åldern 20-30 år. Om vi stödjer kroppens vitala funktioner genom rätt kost, näring och aktivitet, desto längre kan vi hålla oss unga i kropp, hjärna och själ (1).

Kosttillskott och näringsämnen som visats öka energin/ Vitalitet (2):

  • Mineraler:  MSM, kalcium, magnesium
  • Vitaminer: B-komplex
  • Aminosyror:   5-HTP, Karnitin
  • Övrigt:  Ginseng, Chi san, Rosenrot, Ginkgo biloba

(Dom näringsämnen som är markerade har starkast verkan)

Rosenrot

Arctic Root är ett traditionellt växtbaserat läkemedel använt som adaptogen vid nedsatt prestationsförmåga såsom trötthet och svaghetskänsla. Indikationerna för ett traditionellt växtbaserat läkemedel grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning.
Här hittar du kosttillskott av: Rosenrot

Ginseng

I Asien har ginseng använts i över 4000 år son naturmedicin. Ginseng är känd för att  vara uppiggande och återställa energin.
Här hittar du kosttillskott av: Ginseng

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba(tempelträd) används ofta vid symtom såsom minnesbesvär, svårigheter att koncentrera sig, yrsel, öronsusningar och trötthetskänsla.
Här hittar du kosttillskott av: Ginkgo Biloba

B-komplex

B-vitaminer är viktiga för många funktioner i kroppen särskilt för nervsystemet, blodbildningen, ämnesomsättningen och energiproduktionen. B-vitaminer kan inte lagras i kroppen utan behöver tillföras dagligen. De som ofta får brist på B-vitaminer är åldringar, de som äter mycket raffinerad mat, kvinnor som använder P-piller, de som dricker mycket alkohol samt de som stressar mycket.
Här hittar du kosttillskott av: B-komplex

MSM, Svavel

Man kan se MSM som en cellulär mjukgörare som gör cellväggarna mer genomträngliga. Det resulterar i att cellerna tar upp näring och syre bättre. Det innebär också att cellen mer fullständigt kan lämna ifrån sig de slaggprodukter som uppstår vid själva cellförbränningen. Man höjer också själva mjölksyratröskeln. Detta visar sig i form av ökad ork och energi.
Här hittar du kosttillskott av: MSM

Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter

Fler produkter som stödjer kroppens mentala och fysiska Prestation

Relaterade inlägg:
Naturliga energistärkare
Binjurarna reglerar vår energinivå
Befinner du dig i en energikris

 KÄLLOR & REFERENSER



(1) Det åldrande minnet – Forskning (karolinska institutet): http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=2872&a=4235&l=sv

(2) Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.
Energi / Vitalitet - Hälsa

Energi / Vitalitet - Hälsa

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

{ 1 trackback }