Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bodystore black friday

Cystin, L-cystin

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svenskt kosttillskott –

Aminosyran cystin bildas från två sammanfogade cysteinmolekyler som är stabilare än aminosyran cystein, men som har sämre upptagningsförmåga. Cystin finns det rikligt av i håret, vilket är anledningen till att aminosyran ofta ingår i produkter för att vårda håret inifrån.

Om aminosyran cystin

Funktion av cystin i kroppen

Cystin är en stabilare form av den svavelrika aminosyran cystein, men som inte äger de antioxidativa egenskaperna som cystein gör. I kroppen fungerar cystin däremot som en kelator för tungmetaller. Kroppen kan omvandla L-cystin till L-cystein vid behov så länge det finns tillräckligt med C-vitamin tillgänglig för att omvandlingen ska kunna ske. När det finns otillräckligt med C-vitamin förvandlas istället cystein till cystin.

Förutom metionin kan alla svavelrika aminosyror (cystein, cystin och taurin) tillverkas av kroppen från svavel och metionin. I kroppen finns cystin i stora mängder i främst hår, men även i bindväv, muskler, insulin och matsmältningsenzymerna: kromotrypsinogen A, trypsinogen, laktoglobulin, papain.

Exempel på livsmedel som innehåller cystan:

  • Kött
  • Fisk
  • Fågel
  • Sojabönor
  • Mjölk

 

Exempel på kosttillskott med cystin

Fler kosttillskott hittar du här

 

Källor och Referenser:

(1) Peter Wilhelmsson, Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Bodystore kampanjer

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close