Hampaproteinbars med vaniljsmak

by Mikaela Bjerring on 22 mars, 2018 · 10 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, LCHF, Recept, Sockerfritt, Träningskost, Vegansk kost

Igår gjorde jag ett gäng proteinbars som blev hur goda som helst, ja riktigt mumsiga faktiskt. Som rubriken avslöjar så använde jag mig av hampaprotein tillsammans med rad andra ingredienser. Receptet är glutenfritt, mjölkfritt och veganskt, och där fibersirap som endast innehåller 5 % sockerarter står för sötningen. Proteinbars som passar perfekt som mellanmål eller som ett extra proteinintag vid träning.

Hampaproteinbars recept

Detta behöver du:

Gör så här:

  1. Börja med att blötlägga cashewnötterna i ca 3 timmar. Lägg nötterna i en skål. Häll på rumstempererat vatten så de täcks helt och tillsätt lite havssalt. Låt dom sedan stå i rumstemperatur. När dom stått sin tid så häller du över dom i en sil och sköljer dom noga under rinnande vatten. Anledningen till att man blötlägger nötterna är för att aktivera dom, vilket gör att näringen blir tillgänglig för upptag och dom blir lättsmälta för magen.
  2. Mixa nötterna med hjälp av en matberedare eller stavmixer.
  3. Lägg över dom mixade nötterna i en skål och tillsätt boveteflingor, hampafrön, kokosflingor, hampaprotein, vaniljpulver och salt. Rör om med en slev så att allt blandas väl.
  4. Tillsätt kokosolja, vatten och fibersirap och jobba ihop till en deg.
  5. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till lagom tjocklek enligt dina preferenser. Lägg in i kylen någon timme så att den får stelna.
  6. Skär bars i önskad storlek och förvara i kylen tills de ska ätas.

Relaterade inlägg:

 

{ 10 comments… read them below or add one }

1 Anja W mars 23, 2018 kl. 11:14

Wow, dom ska jag prova att göra imorgon! Tack för tipset!

Svara

2 Mikaela Bjerring mars 24, 2018 kl. 09:09

Varsågod! Låt mig gärna veta vad du tyckte.

Svara

3 Lotta mars 23, 2018 kl. 22:53

Ser ju gudomligt goda ut!

Svara

4 Mikaela Bjerring mars 24, 2018 kl. 09:16

Dom blir riktigt goda!

Svara

5 Camilla mars 24, 2018 kl. 07:32

Måste jag bara testa! Ser ju riktigt goda ut! 🙂

Svara

6 Mikaela Bjerring mars 24, 2018 kl. 09:11

Lätta att göra och riktigt goda. 🙂

Svara

7 Rita mars 24, 2018 kl. 09:01

Det vattnas i munnen! Ser riktigt goda ut och jag gillar ingredienserna. 🙂

Svara

8 Mikaela Bjerring mars 24, 2018 kl. 09:05

Härligt!

Svara

9 Fredrik april 4, 2018 kl. 09:00

Dom såg riktigt mumsiga ut. Skall provas till helgen!

Svara

10 Mikaela Bjerring april 4, 2018 kl. 09:43

Ja, dom blev riktigt bra!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: