Ekologisk buljong utan onödiga tillsatser

by Mikaela Bjerring on 10 oktober, 2015 · 4 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Ekologiskt, Hälsokost, Kost, Livsmedel, Örter - Kryddor

Buljong är en ingrediens som kan förhöja smaken på en mängd maträtter. Tyvärr innehåller många buljongprodukter på marknaden tillsatsämnen som inte är så bra som t.ex. jäst, palmolja och glutamat. Här följer ett tips för en ekologisk buljong, fri från onödiga smakförstärkare och som ger en riktigt god och fyllig smak.

Ekologisk buljong utan onödiga tillsatser
Grönsaksbuljong från Biofood är en ekologiskt certifierad och vegetarisk produkt som innehåller rikligt med torkade grönsaker, örter och kryddor. Ger en riktigt god smak till soppor, såser, grytor och allt som du skulle kunna tänka dig använda buljong till.

  • Glutenfri
  • Högt grönsaksinnehåll
  • Ekologiska ingredienser
  • Fri från jäst

Ingredienser: havssalt, sheasmör, torkad rissirap, palsternacka, lök, purjolök, morötter, pumpa, gurkmeja, vitlök, peppar, libbstickarot, fänkålsfrö, champinjonpulver, koncentrerad grönsaksjuice (morot och lök), persilja, libbsticka, karamelliserat socker och solrosolja.

Som du läst så finns karamelliserat socker med långt ner på ingredienslista, men det ska vara i ytterst liten mängd. För övrigt tycker jag den bjuder på ett mycket bättre och renare innehåll än andra buljongprodukter på marknaden. Smaken är definitivt i toppklass och har därmed kommit att bli en personlig favorit.

Återförsäljare av Biofood ekologiska grönsaksbuljong hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Anja oktober 20, 2015 kl. 11:10

Den är så god den buljongen, köper alltid den 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring oktober 21, 2015 kl. 18:10

Visst är den riktigt god. Det är verkligen skillnad på buljong och buljong! 🙂

Svara

3 Sandra Berg oktober 20, 2015 kl. 15:12

Tack för tipset! Den ska jag prova.

Svara

4 Mikaela Bjerring oktober 21, 2015 kl. 19:11

Varsågod! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: