Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

Kinesisk ögonmassage för trötta ögon

av | apr 26, 2018 | Fysisk hälsa, Hälsa, Livsstil | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Tui Na, eller terapeutisk massage, är en stor del av Traditionell kinesisk medicin. Här följer hur du gör en enkel ögonmassage som är utformad för att musklerna runt ögonen ska slappna av och för att blodflödet ska förbättras lokalt. Perfekt för ansträngda och trötta ögon som behöver lite extra omsorg.

Kinesisk ögonmassage för trötta ögon

Ögonmassagen utförs i 7 steg. För att göra det lättare för dig så har jag satt ut nummer på bilden ovan, så du enkelt kan följa mönstret. Man kan även med fördel använda en tunnare olja när man gör massagen så att fingrarna lättare glider på huden. Till exempel är arganolja en bra olja för detta ändamål.

Steg 1: Placera tummarna vid ögat, närmast näsroten vid punkt 1. Dra tummarna uppåt hela vägen till punkt 2 där ögonbrynen börjar, samtidigt som du pressar med ett behagligt tryck och masserar i små cirkelrörelser. Stanna på punkt 2 och massera i 20 sekunder, följt av att du trycker i 10 sekunder och sen släpper.

Steg 2: Placera dina indexfingrar på punkt 7. Den här punkten är placerad under ögat. Massera igen i 20 sekunder, tryck försiktigt i 10 sekunder och släpp.

Steg 3: Placera dina indexfingrar på punkt 6. Denna punkt ligger halvvägs mellan 7 och ögats yttre hörn. Massera i 20 sekunder, tryck försiktigt i 10 sekunder och släpp.

Steg 4: Placera tummarna på punkt 4. Den här punkten ligger precis under ögonbrynets yttre hörn. Massera i 20 sekunder, tryck försiktigt i 10 sekunder och släpp.

Steg 5: Placera dina indexfingrar på punkt 5. Den här punkten ligger vid ögats yttre hörn precis i början på tinningen. Massera i 20 sekunder, tryck försiktigt i 10 sekunder och släpp.

Steg 6: Placera dina indexfingrar på punkt 1. Dra dina fingertoppar runt om hela ögat genom att följa alla punkter tills du kommer tillbaks till punkt 1. Upprepa 20-30 gånger.

Steg 7: Gnugga dina handflator tillsammans för att värma upp dom. Placera sedan handflatorna över dina slutna ögon och koppla av i 1 minut.

Hela massagen bör inte ta mer än 5 minuter och det är ett fantastiskt sätt att ge trötta och ansträngda ögon lite vila och återhämtning. 80 % av alla intryck som vi tar till oss varje dag kommer från våra ögon. Man brukar säga att ögonen är själens spegel, vårt viktigaste sinnesorgan och hjärnans fönster ut mot världen, så ta väl hand om dom.

 

Relaterade inlägg:

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

4 Kommentarer

 1. Karin

  Tack för tipset! Jag får ofta besvär med trötta ögon efter en lång arbetsdag så ska börja med detta och se om det känns bättre.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Jag upplever det själv som riktigt skönt och avslappnande för ögonen.

 2. Anna J

  Ögonmassage är verkligen underbart både för ögonen och en trött hjärna.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Ja visst är det skön avslappning för både ögonen och själen. Att göra djupandning samtidigt gör det hela ännu mer avslappnande.

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close