Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Blåbär är ett av våra skandinaviska superbär som är rika på kostfiber, en betydande mängd antioxidanter, samt ett rad andra livsnödvändiga näringsämnen. Här följer 6 hälsofördelar med att äta blåbär!

6 hälsofördelar med att äta blåbär!

1. Tarmhälsan: Studier visar att blåbär i kombination med mjölksyrabakterier kan ge stora fördelar för tarmhälsan. Forskare tror att effekten beror på kombinationen av fibrer och antioxidanter i bären som gynnar dom goda tarmbakterierna (1).

2. Synen: Blåbär är bra för synen. Det upptäcktes först under andra världskriget då man förstod att soldater som åt blåbär fick bättre mörkerseende. Idag finns det ett flertal olika hälsokostprodukter med blåbärsextrakt som är utformade för att stödja normal synförmåga som till exempel produkten Blue Eye (2).

3. Hjärnhälsan: Blåbär kan stödja korttidsminnet, balansen och koordinationen visar ett flertal studier. Under det senaste decenniet har forskare vid USA:s jordbruksdepartement undersökt hur hjärnan påverkas av blåbär. Man har då sett att hjärnan åldras långsammare hos personer som äter mycket av bären (3).

4. Hjärt-kärlsystemet: Kombinationen av näringsämnena i blåbär sägs stödja hjärt-kärlsystemet och organens syresättning. Antioxidanterna i blåbär stödjer även normala kolesterolvärden och skyddar mot skador som fria radikaler kan orsaka (4).

5. Huden: Antioxidanterna i blåbär bidrar som nämnt till att skydda mot skador från fria radikaler som bryter ner våra celler och som inte minst visar sig på huden. Det rikliga innehållet av C-vitamin bidrar även till bildning av kollagen som bland annat bygger upp hud och kärlväggar (5).

6. Fettförbränning: Enligt forskare vid Tufts University ökar förbränningen av fett med så mycket som 77 %, tack vare blåbärens rika innehåll av antioxidanten katechin (6).

 

Att inkludera blåbär i sin kost

Blåbär är ett unikt litet bär som det växer rikligt av i Sverige. Hela 17% av Sveriges mark är täckt av blåbärsbuskar med bär som finns redo att plockas på sensommar och höst. Det finns även ekologiskt blåbärspulver och produkter med blåbärsextrakt att köpa för den som vill komplettera kosten med det.

 

Källor och Referenser:

(1) http://www.vetenskaphalsa.se/blabar-med-goda-bakterier-dundermedicin-for-magen/

(2 ) Neuroprotective effects of berry fruits on neurodegenerative diseases: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4192974/

(3) Blåbär kan främja hjärnhälsan:  http://www.ars.usda.gov/is/ar/archive/aug07/aging0807.htm?pf=1

(4) Berries: emerging impact on cardiovascular health: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3068482/

(5) The Change of Total Anthocyanins in Blueberries and Their Antioxidant Effect After Drying and Freezing: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1082901/

(6) Everything you need to know about blueberries: https://www.medicalnewstoday.com/articles/287710.php

 

Relaterade inlägg:

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close