Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Maca (Lepidium peruvianum)

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Maca är en typ av rotfrukt som härstammar från Peru där den använts som livsmedel under 1000-tals år. Sydamerikanska legender beskriver bland annat hur Inkafolkets krigare åt maca innan strid för att öka sin styrka och kraft. Idag är det ett populärt livsmedel för att boosta kroppen med energi och näring, inte minst innan träning.

Maca som livsmedel och hälsokostprodukt

Kort om Maca

Maca (Lepidium peruvianum) växer högt uppe i Anderna i Peru på 4000-4500 meters höjd. Växten trivs som bäst i tufft klimat och i näringsfattig jord i ett landskap som bäst kan beskrivas som ett månlandskap. Roten har länge varit och är än idag en viktig del av den lokala kosten. På senare år har maca även kommit att bli en uppskattad superfood världen över. Roten kallas ibland för Amazonas ginseng, eftersom den länge använts traditionellt i uppiggande syfte. Sydamerikanska legender beskriver hur Inkafolkets krigare åt maca innan strid eftersom den ansågs ge extra styrka och kraft. Idag är det ett uppskattat livsmedel för att öka energin och orken. Macapulver tillverkas genom att rötterna noga tvättas och torkas och därefter mals till ett fint pulver. Pulvret är RAW vilket innebär att produkten aldrig upphettats över 42°C.

Näringsinnehållet i maca

Maca är rikt på näring och innehåller bland annat betydande mängder B-vitaminer, C-vitamin och E-vitamin, samt mineraler som kalcium, magnesium selen och järn. Maca är även rikt på kostfiber, aminosyror och nyttiga fettsyror som linolensyra, omega-6 och omega-9.

Maca som livsmedel

Maca är en rotfrukt och är till utseendet likt en rättika eller rova och smakar lite som pepparrot och palsternacka, men mildare. Du kan till exempel tillsätta macapluvret i smoothies, olika drycker, eller använda i matlagning och bakning.

 

Exempel på hälsokostprodukter med maca:

 

Fler produkter med maca hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close