– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
En god och krämig energismoothie som passar lika bra till frukost som mellanmål. Den innehåller lättsmält hampaprotein och maca som har en lång traditionell användning för att öka energin och orken.
Ingredienser för energismoothie:
- 3 dl vegetabilisk mjölkdryck (t.ex. havremjölk, mandelmjölk eller kokosmjölk)
- 1 frusen banan
- 1-2 skopor (20-40 g) hampaprotein
- 2 tsk raw kakao
- 2 tsk macapulver
Mixa ihop samtliga ingredienser och avnjut direkt.
Maca
Maca är en rotfrukt, en adaptogen ört som växer högt upp i bergen i Peru. Smaken påminner om palsternacka och pepparrot, men mycket mildare. Maca finns att köpa i hälsokostbutiker i form av macapulver där roten torkats och malts på ett sätt som bevarar näringen. Det är en superfood med en lång traditionell användning för att öka koncentration och prestation vid så väl psykiska som fysiska utmaningar. En populär hälsokostprodukt för idrottare och andra som vill prestera på topp. Perfekt att använda i en näringsrik energismoothie.
Hampaprotein
Hampaprotein tillverkas av hampafrön genom en skonsam process utan värme. Det rika innehållet av edestin gör det väldigt lättsmält för magen. Man hittar även en bra mängd grenade aminosyror som är viktiga i reparation och tillväxt av muskelmassa. Hampaprotein innehåller dessutom kostfiber, omega-3 och en lång rad vitaminer och mineraler.
Raw Kakao
Raw kakao (rå kakao) skiljer sig mycket från raffinerad kakao (vanlig kakao). Det gäller både när det kommer till näringsinnehållet och kvalitén. Kakaobönorna som används till vanlig kakao hettas upp flera gånger under processen, vilket gör att mycket av den värdefulla näringen förstörs. Bönorna som används till raw kakao upphettas inte. Vanlig kakao går även igenom kemiska raffineringsprocesser i flera steg för att avlägsna bitterämnen. Det gör man för att smaken ska bli mjukare och mindre bitter. I raw kakao finns de hälsosamma bitterämnena kvar.
Raw kakao innehåller rikligt med värdefull näring, inte minst generöst med antioxidanter som polyfenoler och då främst flavonoider. Det ger raw kakao ett högt ORAC-värde runt 90 000. Man hittar även en mängd vitaminer, mineraler, aminosyror, fettsyror samt en rad andra intressanta näringsämnen.
Relaterade inlägg:
Mums Så gott! 🙂
Riktigt god! 🙂
Riktigt god blev den! Tack för receptet. 🙂
Vad roligt att du tyckte om den! 🙂