Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Energismoothie med maca och hampaprotein

av | maj 28, 2018 | Blogg, Kost, Laktosfritt, Recept, Träningskost, Vegansk / Vegetarisk kost | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

En god och krämig energismoothie som passar lika bra som frukost som mellanmål. Med lättsmält hampaprotein som laddar kroppen med protein och maca som har en lång traditionell användning för att öka energin och orken.

Energismoothie med maca och hampaprotein recpet

Detta behöver du:

 • 3 dl vegetabilisk mjölkdryck (t.ex havremjölk, mandelmjölk eller kokosmjölk)
 • 1 frusen banan
 • 2 skopor hampaprotein
 • 2 tsk kakao
 • 2 tsk macapulver

Mixa ihop samtliga ingredienser och avnjut direkt.

Maca

Maca är en rotfrukt som enbart växer i de höga bergen i Peru och som har använts av lokalbefolkningen som mat och naturmedicin i 1000-tals år. Smaken påminner om palsternacka och pepparrot, men mycket mildare. Maca finns att köpa i hälsokostbutiker i pulverform där roten torkats och malts så att näringen bevarats. Denna superfood har en lång traditionell användning för att öka koncentration och prestation vid så väl psykiska som fysiska utmaningar. Det är ett populärt livsmedel för idrottare och andra som vill prestera bättre.

Hampaprotein

Hampaprotein är ett fullvärdigt protein som innehåller tillräckligt av essentiella aminosyror både i kvalité och kvantitet för att möta kroppens behov. Unikt med hampaprotein är att det innehåller rikligt med edestin, vilket är ett protein som bara finns i hampafrön. Edestin liknar protein som finns i kroppen, vilket gör det väldigt lättsmält. Hampaprotein innehåller dessutom en bra mängd grenade aminosyror som är viktiga i reparation och tillväxt av muskelmassa.

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

 1. Anna J

  Mums Så gott! 🙂

  Svara
 2. Karro

  Riktigt god blev den! Tack för receptet. 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close