Silverax (Cimicifuga racemosa)

Silverax fick tidigt medicinsk användning av indianer för att lindra ”kvinnosjukdomar”. Idag säljs örten som ett naturläkemedel vid klimakteriebesvär som värmevallningar, svettningar, sömnstörningar och nervositet. Klicka här för att läsa mer om silverax
[cf]remifemin[/cf]

Fler produkter hittar du här

Traditionell användning av silverax

Örten silverax (Cimicifuga racemosa) härstammar från Nordamerika där den har använts av Nordamerikanska indianer och ingått i många husapotek sedan 1800-talet. Numera odlas även örten i stora delar av Europa. Silverax blir ca 2 m hög, med små vita blommor i ett långsmalt ax.

Silverax fick tidigt medicinsk användning av indianer för att lindra ”kvinnosjukdomar”, smärtsam reglering (dysmenorré) och förlossningssmärta. Forskning (1) som gjort på läkesilverax talar även för att det inte finns en östrogen effekt, eller att den är så svag att den sannolikt inte påverkar östrogenkänsliga vävnader som bröstvävnad negativt (2). Vid en klinisk studie som utfördes på postmenopausala kvinnor med sömnproblem fann man att silverax kan förbättra sömnen och därför vara ett alternativ vid hanteringen av menopausala sömnstörningar (3). Idag är silverax ett registrerat naturläkemedel för klimakteriebesvär som svettningar och värmevallningar.

Naturläkemedlet Remifemin

Remifemin är ett växtbaserat läkemedel med växtextrakt från örten silverax som kan användas mot lindriga klimakteriebesvär som värmevallningar, svettningar, sömnstörningar och nervositet. Remifemin är tillverkat av läkemedelsföretaget Schaper & Brümmer som med hjälp av sin moderna teknologi har utvecklat produkten. Den är mycket väldokumenterad (4) och har funnits på marknaden i Tyskland sedan 1950-talet. I Sverige har produkten funnits sedan början av 1990-talet. Med hjälp av Remifemin kan du på ett naturligt, enkelt och säkert sätt lindra klimakteriebesvär.

Relaterade inlägg:

 

[cf]Källor[/cf]

 

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close