Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Örten silverax kan hjälpa vid klimakteriebesvär

av | jul 22, 2014 | Blogg, Hälsa, Hormonbalansen, Kosttillskott, Kvinnlig hälsa, Livsstilsförändringar, Örter - Kryddor, Örtmedicin | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Sju av tio kvinnor som går igenom klimakteriet upplever symtom som t.ex. värmevallningar, svettningar, hjärtklappning och humörsvängningar, vilket drar ner på livskvalitén rejält. Örten silverax som tidigt fick medicinsk användning av indianer vid ”kvinnosjukdomar” säljs idag som ett naturläkemedel för att lindra klimakteriebesvär.

Örten silverax kan hjälpa vid klimakteriebesvär

Naturlig lindring med Silverax

Örten silverax (Cimicifuga racemosa) härstammar från Nordamerika där den har använts av Nordamerikanska indianer och ingått i många husapotek sedan 1800-talet. Numera odlas örten även i stora delar av Europa. Silverax blir cirka 2 m hög, den har små vita blommor i ett långsmalt ax. I Tyskland har den använts som naturläkemedel vid främst klimakteriebesvär i över 70 år med mycket goda resultat.

Silverax fick tidigt medicinsk användning av indianer för att lindra ”kvinnosjukdomar”, vid smärtsam reglering (dysmenorré) och förlossningssmärta. Forskning (1) som gjorts på läkesilverax talar även för att den inte ger någon östrogen effekt, eller att den är så svag att den sannolikt inte påverkar östrogenkänsliga vävnader som bröstvävnad negativt (2). Vid en klinisk studie som utfördes på postmenopausala kvinnor som led av sömnproblem fann man att silverax var ett effektivt hjälpmedel för att förbättra sömnen och kan därmed vara ett alternativ vid hanteringen av menopausala sömnstörningar (3). Vid en tysk undersökning (4) där 629 kvinnor med klimakteriebesvär deltog med symtom som värmevallningar, svettningar, huvudvärk, hjärtstörningar, tinnitus, nervositet, irritation, sömnproblem och depression förbättrades symtom hos 80 procent av kvinnorna som intog silverax.

Naturläkemedlet Remifemin

Remifemin är ett växtbaserat läkemedel med växtextrakt från örten silverax som är utformat för att hjälpa vid lindriga klimakteriebesvär som värmevallningar, svettningar, sömnstörningar och nervositet. Remifemin är tillverkat av läkemedelsföretaget Schaper & Brümmer som med hjälp av sin moderna teknologi har utvecklat produkten. Den är mycket väldokumenterad (4) och har funnits på marknaden i Tyskland sedan 1950-talet. I Sverige har produkten funnits sedan början av 1990-talet. Remifemin kan därför vara ett alternativ för dig som på ett naturligt sätt vill lindra dina klimakteriebesvär.

 

Återförsäljare av Remifemin hittar du här

 

Källor och Referenser:

(1) National institutes of health – Black Cohosh: https://ods.od.nih.gov/factsheets/BlackCohosh-HealthProfessional/

(2) Black cohosh does not exert an estrogenic effect on the breast: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18001221

(3) Black cohosh improves objective sleep in postmenopausal women with sleep disturbance: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26000551

(4) Osmers, R., Friede, M., Liske, E., Schnitker, J., Freudenstein, J., Henneicke-von Zepelin, H.H. Efficacy and safety of isopropanolic black cohosh extract for climacteric symptoms, Obstetrics and gynecology, år 2005, volym 105, nummer 5, sidan 1074-83 

(5) Naturläkemedlet Remifemin: http://www.kvinnomedicin.se/Remifemin.html

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

 1. Patricia Wedin

  Min mamma hade väldigt svåra klimakteriebesvär med sömnsvårigheter, värmevallningar och humörsvängningar. Hon kände sig även deprimerad. Hon började ta ett naturläkemdel och kände sig mycket bättre, jag tror att det var remifemin för jag känner igen asken.

  Svara
 2. Sibel Q

  Ja, hormoner vill jag inte ta så detta låter som ett mycket bättre alternativ.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Det kan vara värt att prova och se hur det hjälper för dig.

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close