– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Mandelmjölk är verkligen så gott och dessutom är det väldigt enkelt att göra. När du gör egen så slipper du också alla onödiga ingredienser som brukar finnas i den du köper. Här följer om hur du går till väga steg för steg.

Fördelarna med att göra egen mandelmjölk
Hemmagjord mandelmjölk är en helt annan smakupplevelse än den du köper, som oftast inte innehåller speciellt mycket mandel alls. När du gör den själv, så blir den så mycket krämigare och smakar verkligen mandel. Konsistensen kan du enkelt justera genom mängden vatten du tillsätter.
Ingredienser för mandelmjölk:
Redskap:
- Mixer
- Bunke
- Nötmjölkspåse
- Flaska att hälla upp mandelmjölken i

Så här gör du:
- Lägg sötmandeln i en bunke och häll på med kallt vatten så dom täcks helt. Låt dom sedan ligga i blöt i cirka 6 timmar, eller över natten.
- Häll av blötläggningsvattnet, skölj av mandlarna och lägg över dom i en mixer. Tillsätt havssalt och dadlar om så önskas, tillsammans med cirka 8 dl kallt vatten.
- Mixa väl tills mandlarna har mixats sönder helt. Ju mer nu mixar, ju krämigare bli mandelmjölken.
- När mandlarna är helt söndermixade är det dags att sila den med hjälp av en nötmjölkspåse. Häll mandelmjölken genom nötmjölkspåsen ner i en bunke. Vrid till sist om den så du verkligen kramar ur all vätska.
- Tillsätt ytterligare 2 dl kallt vatten, eller efter tycke till önskad konsistens.
- Mandelmjölken håller sig bra i kylskåpet i minst 5 dagar. Glöm inte att skaka om flaskan innan du häller upp den.

Ta vara på mandelresterna
Mandelresterna som blir kvar kan du ta tillvara på och tillsätta i grönsaksbiffar, pannkakssmet, bakverk, smoothies eller gröt.
Du kan även sprida ut mandelresterna på en plåt klädd med bakplåtspapper och torka på cirka 75 °C, i 2-3 timmar. Perfekt att tillsätta i hemmagjord granola eller bara strö över yoghurt, chiapudding, eller något annat där du tycker att det passar.
Relaterade inlägg:
0 kommentarer