– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Glutenfria mandelkakor med smak av citron. Med en krispig utsida och lite mjuk och seg insida, är dessa kakor verkligen lätta att älska. En perfekt liten sötsak att avnjuta till fikat.
Ingredienser för glutenfria mandelkakor (ca 6 st):
- 3 dl mandelmjöl
- 3 msk kallpressad kokosolja
- 2-3 msk kokossirap eller ljus fibersirap (low carb)
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 krm havssalt
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 2 msk färskpressad citronsaft
- 1 msk rivet citronskal
Så här gör du:
- Förvärm ugnen till 175° C.
- Mät upp samtliga ingredienser i en skål: mandelmjöl, kallpressad kokosolja, kokossirap/fibersirap, bakpulver, havssalt, vaniljpulver, citronsaft och rivet citronskal.
- Jobba ihop alla ingredienser till en deg. Degen ska vara mjuk och kladdig, men lätt att rulla till bollar. Om degen skulle upplevas för kladdig kan du tillsätta lite mer mandelmjöl. Om den är för torr kan du ta i lite mer citronsaft.
- Ta en plåt och klä den med bakplåtspapper.
- Rulla bollar av degen och placera dom på plåten. Cirka 2 msk deg per boll är lagom.
- Platta ut bollarna till runda kakor genom att pressa ner dom med en gaffel. Det kommer att bildas sprickor på sidorna och det ska det också göra.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Dom ska bara få lite färg, inte mer än så.
- Ta ut kakorna från ugnen och låt dom vila på plåten i 10 minuter. Flytta därefter över kakorna till ett galler så dom får svalna.
Relaterade inlägg:
- Maskroskaffe och maskroste – recept och användning
- Så får du fart på ett trögt lymfsystem
- Recept på energibars med frukt och nötter
- Att stödja tarmfloran och maghälsan
Tack för receptet. Det sparar jag.
Så roligt att du sparar receptet. 🙂
Så goda dom ser ut. Måste testa!
Tack! 🙂 Så roligt att du vill testa dom. 🙂
Åh så gott. Dessa ska bakas i sommar. 🙂
Så roligt att du vill göra dom. 🙂
Mums! Ser ju så goda ut.
Tack! Riktigt goda. 🙂