Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

Glutenfria mandelkakor med smak av citron

av | jun 17, 2024 | Hälsa, Recept - Vegetariskt & glutenfritt, Sötsaker - Desserter | 8 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Glutenfria mandelkakor med smak av citron. Med en krispig utsida och lite mjuk och seg insida, är dessa kakor verkligen lätta att älska. En perfekt liten sötsak att avnjuta till fikat.

Glutenfria mandelkakor med smak av citron

Ingredienser för glutenfria mandelkakor (ca 6 st):

Mandelkakor glutenfria

Så här gör du:

  1. Förvärm ugnen till 175° C.
  2. Mät upp samtliga ingredienser i en skål: mandelmjöl, kallpressad kokosolja, kokossirap/fibersirap, bakpulver, havssalt, vaniljpulver, citronsaft och rivet citronskal.
  3. Jobba ihop alla ingredienser till en deg. Degen ska vara mjuk och kladdig, men lätt att rulla till bollar. Om degen skulle upplevas för kladdig kan du tillsätta lite mer mandelmjöl. Om den är för torr kan du ta i lite mer citronsaft.
  4. Ta en plåt och klä den med bakplåtspapper.
  5. Rulla bollar av degen och placera dom på plåten. Cirka 2 msk deg per boll är lagom.
  6. Platta ut bollarna till runda kakor genom att pressa ner dom med en gaffel. Det kommer att bildas sprickor på sidorna och det ska det också göra.
  7. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Dom ska bara få lite färg, inte mer än så.
  8. Ta ut kakorna från ugnen och låt dom vila på plåten i 10 minuter. Flytta därefter över kakorna till ett galler så dom får svalna.
Glutenfria mandelkakor

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

8 Kommentarer

  1. Emma

    Tack för receptet. Det sparar jag.

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Så roligt att du sparar receptet. 🙂

  2. Anne

    Så goda dom ser ut. Måste testa!

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Tack! 🙂 Så roligt att du vill testa dom. 🙂

  3. Åsa

    Åh så gott. Dessa ska bakas i sommar. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Så roligt att du vill göra dom. 🙂

  4. T.S

    Mums! Ser ju så goda ut.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close