Genacol – Kollagen för leder, muskler och hud

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring on 26 augusti, 2015 · 10 comments

in Anti-aging, Blogg, Energibrist, Hälsa, Kosttillskott, Kvinnlig hälsa, Manlig hälsa, Muskler – Skelett – Leder, Naturlig skönhet, Sjukdomar - Symtom

Kollagen är det protein som utgör den största delen av kroppens strukturella uppbyggnad. Med åldern blir nedbrytningen större än nybildningen, vilket kan visa sig genom svaghet, trötthet, åldersrelaterade sjukdomar, värk och smärta. På huden märker man av det genom att den blir mer oelastisk, samt att linjer, rynkor och pigmentförändringar uppstår. Genom att stödja kroppens kollagen kan vi alltså stärka många av kroppens funktioner.

Genacol – Kollagen för leder, muskler och hud

Kort om kollagen

Kollagen är bortsett från vatten den dominerande substansen i vår kropp. Det är ett fiberprotein som utgör 30 % av kroppen, 75 % av huden och 75 % av kroppens rena proteinvikt när vi är i 25-års åldern. Därefter minskar kollagenbildningen i takt med att vi åldras. Kollagen bildar en fiberstruktur som ger stadga, fasthet, styrka och struktur till stödjevävnad så som ben, hud, senor, blodkärlsväggar och alla andra bindande vävnader. Med andra ord, kollagen är det naturliga protein som utgör den största delen av kroppens strukturella uppbyggnad. Utan kollagen skulle din kropp inte hålla ihop och bokstavligen falla ihop.

I takt med att kollagenproduktionen avtar med ökad ålder så påverkas kroppen. När kollagenet minskar kan det visa sig genom svaghet, trötthet, smärta, värk och sämre prestationsförmåga då kollagen fungerar som katalysator för tillväxt och reparation av så gott som all vävnad i kroppen. Kollagenbrist är även en bidragande orsak till många åldersrelaterade sjukdomar, vilket i sin tur också leder till rubbningar i det existerande kollagenet. På huden märker man av det genom att den blir mer oelastisk, linjer, rynkor och pigmentförändringar uppstår. Det finns olika typer av kollagen i kroppen var av 5 typer står för 99% av allt kollagen.

Olika typer av kollagen

Kollagen typ I – Förekommer främst i hud, hår, naglar, skelett, senor, leder, tänder, ligament, interstitialvätska och organ. Kollagen typ 1 står för ca 90% av allt kollagen i kroppen. Denna kollagentyp används flitigt i kosttillskott för hud, hår och naglar, samt i kosttillskott för skelett- och ledhälsa, ofta i kombination med kollagen typ II.

Kollagen typ II – Förekommer främst i ögonens struktur, leder, brosk och är det dominerande proteinet i ledbrosk. Denna kollagentyp används flitigt i kosttillskott för ledhälsan ofta i kombination med typ I.

Kollagen typ III – Förekommer främst i huden, men även i muskler och blodkärl.

Kollagen typ IV – Förekommer främst i basalmembran, njurar och många andra inre organ.

Kollagen typ V – Förekommer främst i cellvävnadens ytskikt, placenta, hår och interstitialvätska.

Genacol som kosttillskott av kollagen

Genacol är resultatet av 20 års forskning inom området och har nu funnits i ca 15 år på marknaden. Produkten innehåller 100% kollagen i pulverform i kapslar och har en mycket hög biotillgänglighet, vilket gör denna typ av tillskott av kollagen superpotent. 98 % av proteinet tas upp av kroppen. Detta betyder att man får en snabb effekt av kosttillskottet.

Genacol är även unikt eftersom det innehåller samtliga 5 typer av kollagen som nämndes ovan och är den enda produkten som har denna speciella aminosyrekombination. Genacol stimulerar då kollagenet i alla kroppens delar. Det rekommenderas att ta Genacol vid läggdags eftersom det är under de första 90 minuterna av sömnen (alfa-fasen), som kroppen reparerar sig själv. Under denna tid letar kroppen efter de näringsämnen som behövs för kroppens återuppbyggnad.

Är det säkert att ta Genacol?

Genacol är ett rent kosttillskott av aminosyror och det har inte dokumenterats några negativa effekter när det intas som ett dagligt kosttillskott (1). Det har heller inte dokumenterats någon interaktion med mediciner. Man ska dock alltid rådgöra med sin läkare vid sjukdomstillstånd och medicinering innan man gör några större förändringar i sin kost eller intar kosttillskott.

Återförsäljare av Genacol hittar du här

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Om kollagen och genacol: http://collagen.adante.se/collagen-info.pdf

Miller-Keane, Medical Dictionary, 2002. A. Berton, V. Rigot and al., “Involvement of Type II Fibronectin in the efficient inhibition of gelatinases A and B by long-chain unsaturated fatty acids”,

Kari Kivirikko and al., “Molecular biology of collagens and enzymes of collagen biosynthesis”, Collagen Research Unit, Biocentre Oulu and Department of Medical Biochemistry and Molecular. Biology, University of Oulu, Finland, 2001.

Shelton, Gene, “Collagen and arthritis”, Health Remedies Notebook, 2002.

National Cardiovascular Disease Statistics, Office of the Surgeon General, Washington D.C 2003. “Effects of oral administration of collagen on rheumatoid arthritis”, a Harvard School of

Medicine study published in the Journal of Science, Boston, Massachusetts, 2003.

Cochran, Charles, “Lubricate your joints”, Canadian Journal of Health and Nutrition, March 2001.

O. Steinbrocker et al., Journal of American, Medicine 155, 1949, and as referenced and detailed by Dr. Sal Martingano in his collagen audio series, Florida, 200

 

 

{ 10 comments… read them below or add one }

1 Maria B augusti 28, 2015 kl. 10:23

Kan man använda genacol tillsammans med andra kosttillskott så som t.ex nypon och omega-3?

Svara

2 Mikaela Bjerring augusti 29, 2015 kl. 19:54

Absolut kan du ta andra kosttillskott samtidigt, men ta Genacol på egen hand innan du går och lägger dig. De andra kosttillskotten kan du vid andra tidpunkter under dagen.

Svara

3 Sofia augusti 29, 2015 kl. 20:36

Genacol är en helt fantastisk produkt! Rekommenderar starkt!

Svara

4 Angelica september 4, 2015 kl. 11:02

Super bra produkt!

Svara

5 Hanna maj 3, 2017 kl. 20:12

Är det vegetariskt?

Svara

6 Mikaela Bjerring maj 4, 2017 kl. 08:52

Nej, det är från animaliskt ursprung.

Svara

7 Cecilia maj 5, 2017 kl. 08:11

Vilka olika typer av kollagen innehåller produkten? Alla (I, II, III, V och X) eller bara vissa?

Svara

8 Mikaela Bjerring maj 5, 2017 kl. 08:40

Genacol innehåller samtliga (1,2,3,4,5) kollagentyper.

Svara

9 Ann Christine juli 26, 2018 kl. 09:50

Hej!
Är Genacol ett marint kollagen? Har läst att det marina ska tas upp bättre av kroppen.

Svara

10 Mikaela Bjerring juli 30, 2018 kl. 09:56

Genacol är från nötkreatur. Det råder lite skilda åsikter om vad som är mest effektivt mellan kollagen peptider från nöt och marint kollagen om man läser dom stora oberoende studierna. Det viktigaste är dock hur det framställs så att upptaget i kroppen är bra. Genacol är en av de mest studerade och upptaget ska vara mycket bra. Många produkter med marin kollagen kan vara ett mycket bra val det med. Det som är unikt med Genacol är att det innehåller 5 typer av kollagen, vilket gör att det stödjer nästan alla kollageninnehållande vävnader i kroppen.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: