Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Att stödja kollagenet i muskler, leder och hud

av | maj 2, 2016 | Blogg, Hälsa, Huden, Hudvård inifrån, Kosttillskott, Muskler – Skelett – Leder | 2 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Att underhålla kroppens kollagen kommer med många fördelar. Kollagen är trots allt det som utgör den största delen av kroppens strukturella uppbyggnad och är nödvändigt för att vår hud, muskler, leder, senor, blodkärlsväggar och andra stödjevävnader i kroppen ska må bra och förbli vitala.

Att stödja kollagenet i muskler, leder och hud

Kollagenets funktion i kroppen

Kollagen bidrar till elasticitet i hud, bindväv, leder, muskler och andra vävnader i kroppen. Kroppens produktion av kollagen börjar minska redan vid 25-års ålder. Åldrandet visar sig därefter successivt genom att huden börjar visa tecken på fina linjer, rynkor, åldersfläckar och minskad elasticitet. Invändigt kan man känna av smärta, stelhet och svaghet i muskler och leder. Kroppen blir helt enkelt mindre smidig. Vissa känner även av ökad trötthet och minskad prestation. Vissa åldras snabbare än andra beroende på livsstilsval och genetiska anlag. Att åldras är en naturlig del av livet, men det betyder inte att man behöver åldras snabbare än vad man borde.

Inom hälsokosten finns det tillskott för att stödja kollagenet i kroppens olika vävnader. Mest fokus läggs på muskel- och ledfunktion samt hudens vitalitet. Inom skönhetsindustrin ingår kollagen ofta i olika hudvårdsprodukter för att minska ålderstecken. Det har även blivit populärt inom fitnessindustrin för dom som vill hålla leder och muskler i trim. Så om man känner behov så kan man stödja kollagenet i kroppen genom att inta ett kosttillskott.

Att tillföra kroppen kollagen genom kosttillskott

I kroppen finns flera olika typer av kollagen. Fem av dessa representerar 99 % av alla kollagentyper, samtliga med olika funktioner i kroppen. När det kommer till kollagentillskott så finns det idag ett mycket brett utbud. Här följer exempel på några ledande produkter.

Collapro är ett tillskott av kollagen som innehåller kollagen typ 1 och typ 2. Produkten fokuserar på att bidra till ökad vighet och elasticitet i hud, bindväv, leder och muskler. Collapro innehåller även hyaluronsyra som ytterligare bidrar till att stödja elasticitet och vitalitet i hud, muskler och leder.

Genacol är ett tillskott av kollagen som innehåller 5 typer av kollagen och är framtaget för att stödja kollagenet i alla kroppens delar. Det är resultatet av 20 års forskning inom området och produkten har nu funnits i cirka 15 år på marknaden. Genacol innehåller 100 % kollagen och har en mycket hög biotillgänglighet, vilket gör denna typ av tillskott av kollagen väldigt potent.

BioCell Collagen + Hyaluronsyra är ett tillskott som fokuserar på ledernas funktion. Produkten innehåller en kombination utav hydrolyserat kollagen typ 2, kondroitin och hyaluronsyra som stödjer ledernas funktion, kroppens kollagenproduktion och bindvävens normala funktion.

 

Återförsäljare av olika kollagentillskott hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

  1. Lena H

    Jag har under många år haft problem med knäartros. När jag började med genacol så hade mitt knäbrosk efter 3 månader börjat återbildas. Idag känner jag inte längre av några problem och äter fortfarande en underhållsdos av genacol. Helt fantastiskt! Jag har även haft vänner som frågat om jag gjort botox för min hud har blivit mycket slätare, haha 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close