Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bodystore black friday

Nukleotider, Nukleinsyra, RNA

Nukleotider består av en sockergrupp och en fosfatgrupp och är grunden till bildning av DNA och RNA. Nukleotider spelar även en viktig roll i cellernas energilagring och energitransport exempelvis i form av ATP.

Funktion av nukleotider i kroppen

Nukleotider är nukleosidernas fosfatestrar som bildas då fosforsyra får reagera med någon av de fria OH-grupperna i nukleosidens ribosdel. När den ingående sockerarten är ribos – som i adenosinfosfat – kallas nukleotiderna ribonukleotider. Det finns mycket mer RNA än DNA i kroppen.

Funktion och egenskaper av RNA i kroppen:

  • Stödjer kroppens virusdödande- bakteriedödande- och svampdödande funktioner
  • Stödjer hudens läkning.
  • Stödjer cirkulationen.
  • Bidrar till energinivåerna i kroppen.
  • Bidrar till ett normalt immunsystemet.
  • Angriper infektioner i kroppen.
  • Bidrar till ny celltillväxt och reparerar celler.
  • Neutraliserar toxiner i kroppen.
  • Stödjer produktionen av acetylkolin, en av hjärnans neurotransmittorer.

 

Källor och Referenser:

Peter Wilhelmsson, Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Bodystore kampanjer

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close