Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

För att öka energin och återställa vätskebalansen vid träning, finns det mycket att hämta direkt från naturen. Här följer exempel på 3 naturliga sportdrycker som du kan använda dig av för att boosta din prestation.

3 naturliga sportdrycker

Rödbetsjuice

Den fantastiska rödbetsjuicen bjuder på ett unikt och näringstätt innehåll, vilket gjort den till en mycket uppskattad hälsodryck. Det generösa innehållet av nitrat gör den även till en oerhört bra sportdryck för att öka energin och prestationen vid träning. Drick rödbetsjuicen som den är, eller prova smakkombination nedan.

Detta behöver du:
1 dl rödbetsjuice
1 dl morotsjuice
2 dl apelsinjuice eller äpplejuice
En bit riven ingefära

Gör så här:
Mixa ihop samtliga ingredienser och drick cirka 2 timmar innan träning för ökad prestation, uthållighet och återhämtning, eller inta som en energigivande hälsodryck under dagen.

Chia Fresca (Iskiate)

Chia Fresca även kallad Iskiate är en dryck som urfolket Tarahumaraindianerna i Mexico använt sig av som energidryck och törstsläckare sedan urminnes tider. Detta folk är kända som världens bästa långdistanslöpare och som sportdryck använder dom inget annat än just Chia Fresca. Drycken innehåller enbart ett fåtal ingredienser och är något som du snabbt och enkelt kan blanda ihop själv. Dricka innan träning eller inta som energidryck under dagen.

Detta behöver du:
4 dl vatten
2 msk chiafrön
Ett par teskedar lime- eller citronjuice
Honung

Gör så här:
Ta ett glas och fyll det med 4 dl vatten, rör ner ca 2 msk chiafrön och låt stå i 5 minuter. Rör om igen och låt stå lite längre om du vill. Ju längre den står, desto mer geléaktig kommer drycken att bli. Prova dig helt enkelt fram till vilken konsistens som du föredrar. Tillsätt citron- eller limejuice och smaksätt med lite honungen.

Kokosvatten

Rent ekologiskt kokosvatten kallas ofta för ”fluid of life” på grund av innehållet av elektrolyter. Kokosvatten har ett balanserat innehåll av kalcium, kalium, magnesium och natrium som bidrar till att återställa vätskebalansen vid fysisk aktivitet. En naturlig sportdryck från växtriket utan några tillsatser som dessutom smakar riktigt gott. Drick kokosvattnet som det är, eller tillsätt lite färskpressad citronsaft eller lime för en riktigt fräsch och god smak.

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

  1. Malin C

    Tack för tipsen! Älskar rödbetsjuice och Chia Fresca måste jag bara prova 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close