3 naturliga sportdrycker

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 10 juni, 2019 · 2 comments

in Blogg, Frukt-Grönt, Hälsokost, IFD - Antiinflammatorisk kost, Kost, Livsmedel, Nötter-Frön, Träningskost, Vegansk / Vegetarisk kost

För att öka energin och återställa vätskebalansen vid träning så finns det mycket att hämta direkt från naturen. Här följer exempel på 3 naturliga sportdrycker som du kan använda dig av för att boosta din träning.

3 naturliga sportdrycker recept

Rödbetsjuice

Den fantastiska rödbetsjuicen bjuder på ett unikt och näringstätt innehåll, vilket gjort den till en mycket uppskattad hälsodryck. Det generösa innehållet av nitrat gör den även till en oerhört bra sportdryck för att öka energin och prestationen vid träning. Drick rödbetsjuicen som den är eller prova följande smakkombination.

Detta behöver du:
1 dl rödbetsjuice
1 dl morotsjuice
2 dl apelsinjuice eller äpplejuice
En bit riven ingefära

Gör så här:
Mixa ihop samtliga ingredienser och drick ca 2 timmar innan träning för ökad prestation, uthållighet och återhämtning, eller inta som en energigivande hälsodryck under dagen.

Chia Fresca (Iskiate)

Chia Fresca även kallad Iskiate är en dryck som urfolket Tarahumaraindianerna i Mexico använt sig av sedan urminnes tider som energidryck och törstsläckare. Detta folk är kända som världens bästa långdistanslöpare och som sportdryck använder dom inget annat än just Chia Fresca. Drycken innehåller enbart ett fåtal ingredienser och är något som du snabbt och enkelt kan blanda ihop själv för att sedan dricka innan träning eller inta som energidryck under dagen.

Detta behöver du:
4 dl vatten
2 msk chiafrön
Ett par tsk limejuice eller citron
Honung

Gör så här:
Ta ett glas och fyll det med 4 dl vatten, rör ner ca 2 msk chiafrön och låt stå i 5 minuter. Rör om igen och låt stå lite längre om du vill. Ju längre den står, desto mer geléaktig kommer drycken att bli. Prova dig helt enkelt fram till vilken konsistens som du föredrar. Tillsätt citron- eller limejuice och smaksätt med lite honungen.

Kokosvatten

Rent ekologiskt kokosvatten kallas ofta för ”fluid of life” på grund av innehållet av elektrolyter. Kokosvatten har ett balanserat innehåll av kalcium, kalium, magnesium och natrium som bidrar till att återställa vätskebalansen vid fysiska aktivitet. En naturlig sportdryck från växtriket utan några tillsatser som dessutom smakar riktigt gott. Drick kokosvattnet som det är, eller tillsätt lite färskpressad citronsaft eller lime för en riktigt fräsch och god smak.

Relaterade inlägg:

 

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Malin C juni 19, 2019 kl. 16:52

Tack för tipsen! Älskar rödbetsjuice och Chia Fresca måste jag bara prova 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring juni 20, 2019 kl. 08:52

Trevligt att du uppskattar tipsen! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: