Echinacea

Echinacea (röd solhatt) är ett traditionellt växtbaserat läkemedel som används för lindring av symtom vid förkylning. Echinacea ingår även i hudprodukter för hudbesvär som kan användas vid torr hud, oren hud, eksem och solsveda. Klicka här för att läsa mer om echinacea
[cf]echinaforce[/cf] [cf]kan jang[/cf] [cf]echinacea cream[/cf]

Fler produkter hittar du här

Om echinacea

Echinacea (Echinacea purpurea) är en art i släktet korgblommiga växter och kallas på svenska för röd solhatt. Den växer vilt i bland annat i Kanada och östra Nordamerika, där den trivs i fuktiga till torra prärier och öppna skogsområden. Arten är idag vanlig som prydnadsväxt i svenska trädgårdar. Echinacea blommar från tidig till sen sommar. Det generiska namnet kommer från det grekiska ordet echino som betyder ”igelkott”, vilket den har fått på grund av de taggiga centrala disken i blomman. Blomman har länge varit en del av indiansk läkekonst. Extrakt från blomman förekommer främst som aktiv ingrediens i  naturläkemedel som används för lindring av symtom vid förkylning.

Relaterade inlägg:

 

[cf]Källor[/cf]

 

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close