Echinacea

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring

Echinacea (röd solhatt) är ett traditionellt växtbaserat läkemedel som används för lindring av symtom vid förkylning. Echinacea ingår även i hudprodukter för hudbesvär som kan användas vid torr hud, oren hud, eksem och solsveda. Klicka här för att läsa mer om echinacea

Echinaforce, A.Vogel 100 ml

Echinaforce innehåller ekologisk Echinacea för lindring av förkylningssymptom. Använd direkt vid första tecken på förkylning för att förkorta förloppet.  

145 kr

 

Kan Jang, Bringwell 500 ml

Kan Jang är Sveriges mest använda produkt mot förkylningsbesvär och innehåller en kombination av echinacea, rysk rot och malabarnöt.  

205 kr

 

Echinacea cream, A.Vogel 35 gram

Bioforce Echinacea Creme innehåller extrakt från Röd solhatt (Echinacea Purpurea) och Styvmorsviol (Viola Tricolor). Använd krämen mot hudproblem torr, oren hud, eksem eller solsveda.  

99 kr

 

Fler produkter hittar du här

Om echinacea

Echinacea (Echinacea purpurea) är en art i släktet korgblommiga växter och kallas på svenska för röd solhatt. Den växer vilt i bland annat i Kanada och östra Nordamerika, där den trivs i fuktiga till torra prärier och öppna skogsområden. Arten är idag vanlig som prydnadsväxt i svenska trädgårdar. Echinacea blommar från tidig till sen sommar. Det generiska namnet kommer från det grekiska ordet echino som betyder ”igelkott”, vilket den har fått på grund av de taggiga centrala disken i blomman. Blomman har länge varit en del av indiansk läkekonst. Extrakt från blomman förekommer främst som aktiv ingrediens i  naturläkemedel som används för lindring av symtom vid förkylning.

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARLäkemedelsverket om godkända naturläkemedel och användning https://lakemedelsboken.se/kapitel/lakemedelsanvandning/vaxtbaserade_lakemedel_och_naturlakemedel.html

Örtmedicin - naturens läkande kraft: http://www.micmcmullen.se/NLK%202006%20F%E4rdigaboken.pdf