Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Echinacea

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Echinacea (röd solhatt) är ett traditionellt växtbaserat läkemedel som används för lindring av symtom vid förkylning. Echinacea ingår även i hudprodukter för hudbesvär som torr hud, oren hud, eksem och solsveda. 

Echinacea som ört och naturläkemedel

Om echinacea

Echinacea (Echinacea purpurea) är en art i släktet korgblommiga växter och kallas på svenska för röd solhatt. Den växer vilt i bland annat Kanada och östra Nordamerika, där den trivs i fuktiga till torra prärier och öppna skogsområden. Arten är idag vanlig som prydnadsväxt i svenska trädgårdar. Echinacea blommar från tidig till sen sommar. Det generiska namnet kommer från det grekiska ordet echino som betyder ”igelkott”, vilket den har fått på grund av den taggiga centrala disken i blomman. Blomman har länge varit en del av indiansk läkekonst. Extrakt från blomman förekommer främst som aktiv ingrediens i  naturläkemedel som används för lindring av symtom vid förkylning, men även i hudkrämer utformade för hudbesvär som torr hud, oren hud, eksem och solsveda. 

 

Exempel på produkter med Echinacea:

 

Fler produkter hittar du här

 

Källor och Referenser:

Läkemedelsverket om godkända naturläkemedel och användning https://lakemedelsboken.se/kapitel/lakemedelsanvandning/vaxtbaserade_lakemedel_och_naturlakemedel.html

Örtmedicin – naturens läkande kraft: http://www.micmcmullen.se/NLK%202006%20F%E4rdigaboken.pdf

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close