Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Studie – Kan Jang förkortar förkylningstiden betydligt

av | dec 5, 2015 | Blogg, Förkylning, Hälsa, Kosttillskott, Örtmedicin | 0 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Under vintern härjar många virus som kan orsaka förkylning eller influensa. En studie visar att naturläkemedlet Kan Jang kan lindra halsirritation och hosta vid övre luftvägsinfektion effektivare och snabbare jämfört med läkemedlet Bromhexin och placebo.

Studie - Kan Jang förkortar förkylningstiden betydligt

För många innebär vintern återkommande förkylningar och influensa. Om inte virusinfektionen stoppas i tid så är det lätt att tillståndet förvärras och övergår till bakteriella inflammationer i bihålor och lungor. Extra känsliga är de med nedsatt immunförsvar. Stoppas förkylningen i tid så kan man slippa svårare och långdragna infektioner. En studie som nyligen utfördes visar att det växtbaserade naturläkemedlet Kan Jang kan dämpa symtom som halsirritation och hosta effektivare och snabbare jämfört med läkemedlet Bromhexin och placebo.

Så här gick studien till:

I studien ingick 177 personer, både kvinnor och män i åldrarna 12 till 65 år. Alla hade vanlig förkylning (icke komplicerad övre luftvägsinfektion) med hosta som huvudsymtom. Forskarna mätte hostans frekvens, styrka, varaktighet som uppskattades på en skala från 0 till 9 där 0 var lika med ingen hosta, 1-3 mild hosta, 4-6 svår hosta och 7-9 var lika med mycket svår hosta. Medelvärdet av hostan hos försökspersonerna var måttlig hosta, mätt på skalan som 5,0-5,3.

Försökspersonerna delades in i tre grupper. 66 personer fick Kan Jang, 54 personer fick placebo och 57 personer fick Bromhexin. Behandlingen pågick sedan under 5 dagar. Resultatet visade en stor skillnad mellan de olika grupperna. Den grupp som hade fått Kan Jang hade fått en signifikant säkerställd skillnad i lindring av hosta redan efter 2 dagar, vilket fortsatte att förbättras dagarna efter. Hos de andra två grupperna som hade fått Bromhexin och placebo började hostan först lindras på 5:e dagen. Studien publicerades i tidskriften Phytomedicine i oktober 2015 och var ett samarbete mellan svenska och armeniska forskare.

 

Återförsäljare av Kan Jang hittar du här

 

Källor och Referenser:

(1) Antitussive effect of a fixed combination of Justicia adhatoda, Echinacea purpurea and Eleutherococcus senticosus extracts in patients with acute upper respiratory tract infection: A comparative, randomized, double-blind, placebo-controlled study: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26598919

 

Relaterade inlägg:

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close