Studie – Kan Jang förkortar förkylningstiden betydligt

by Mikaela Bjerring on 5 december, 2015 · 0 comments

in Blogg, Förkylning, Forskning, Hälsa, Kosttillskott, Örtmedicin

Under vintern härjar många virus som kan orsaka förkylning eller influensa. En studie visar att naturläkemedlet Kan Jang kan lindra halsirritation och hosta vid övre luftvägsinfektion effektivare och snabbare än läkemedlet Bromhexin och placebo.

Kan Jang - Bästa medlet vi förkylning
För många innebär vintern återkommande förkylningar och influensa. Om inte virusinfektionen stoppas i tid så är det lätt att tillståndet förvärras och övergår till bakteriella inflammationer i bihålor och lungor. Extra känsliga är de med nedsatt immunförsvar. Stoppas förkylningen i tid så kan man slippa sjukfrånvaro samt svårare och långdragna infektioner.

En studie som nyligen utfördes visar att det växtbaserade naturläkemedlet Kan Jang kan dämpa symtom som halsirritation och hosta effektivare och snabbare jämfört med läkemedlet Bromhexin och placebo.

Så här gick studien till:

I studien ingick 177 personer, både kvinnor och män i åldrarna 12 till 65 år. Alla hade vanlig förkylning (icke komplicerad övre luftvägsinfektion) med hosta som huvudsymtom. Forskarna mätte hostans frekvens, styrka, varaktighet som uppskattades på en skala från 0 till 9 där 0 var lika med ingen hosta, 1-3, mild hosta, 4-6, svår hosta och 7-9 var lika med svår hosta. Medelvärdet av hostan hos försökspersonerna var måttlig hosta, mätt på skalan som 5,0-5,3.

Försökspersonerna delades in i tre grupper. 66 personer fick Kan Jang, 54 personer fick placebo och 57 personer fick Bromhexin. Behandlingen pågick sedan under 5 dagar.

Resultatet visade en stor skillnad mellan de olika grupperna. Den grupp som hade fått Kan Jang hade fått en signifikant säkerställd skillnad i lindring av hosta redan efter 2 dagar, vilket fortsatte att förbättras dagarna efter. Hos de andra två grupperna som hade fått Bromhexin och placebo började hostan först lindras på 5:e dagen.

Studien publicerades i tidskriften Phytomedicine i oktober 2015 och var ett samarbete mellan svenska och armeniska forskare.

Kan Jang finns att köpa på t.ex. Hälsokostbutikerna:

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: