Studie – Kan Jang förkortar förkylningstiden betydligt

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring on 5 december, 2015 · 0 comments

in Blogg, Förkylning, Hälsa, Kosttillskott, Örtmedicin

Under vintern härjar många virus som kan orsaka förkylning eller influensa. En studie visar att naturläkemedlet Kan Jang kan lindra halsirritation och hosta vid övre luftvägsinfektion effektivare och snabbare jämfört med läkemedlet Bromhexin och placebo.

Kan Jang - växtbaserat läkemedel vid förkylning
För många innebär vintern återkommande förkylningar och influensa. Om inte virusinfektionen stoppas i tid så är det lätt att tillståndet förvärras och övergår till bakteriella inflammationer i bihålor och lungor. Extra känsliga är de med nedsatt immunförsvar. Stoppas förkylningen i tid så kan man slippa sjukfrånvaro samt svårare och långdragna infektioner. En studie som nyligen utfördes visar att det växtbaserade naturläkemedlet Kan Jang kan dämpa symtom som halsirritation och hosta effektivare och snabbare jämfört med läkemedlet Bromhexin och placebo.

Så här gick studien till:

I studien ingick 177 personer, både kvinnor och män i åldrarna 12 till 65 år. Alla hade vanlig förkylning (icke komplicerad övre luftvägsinfektion) med hosta som huvudsymtom. Forskarna mätte hostans frekvens, styrka, varaktighet som uppskattades på en skala från 0 till 9 där 0 var lika med ingen hosta, 1-3 mild hosta, 4-6 svår hosta och 7-9 var lika med mycket svår hosta. Medelvärdet av hostan hos försökspersonerna var måttlig hosta, mätt på skalan som 5,0-5,3.

Försökspersonerna delades in i tre grupper. 66 personer fick Kan Jang, 54 personer fick placebo och 57 personer fick Bromhexin. Behandlingen pågick sedan under 5 dagar. Resultatet visade en stor skillnad mellan de olika grupperna. Den grupp som hade fått Kan Jang hade fått en signifikant säkerställd skillnad i lindring av hosta redan efter 2 dagar, vilket fortsatte att förbättras dagarna efter. Hos de andra två grupperna som hade fått Bromhexin och placebo började hostan först lindras på 5:e dagen. Studien publicerades i tidskriften Phytomedicine i oktober 2015 och var ett samarbete mellan svenska och armeniska forskare.

Återförsäljare av Kan Jang hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: