Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bodystore black friday

Noni (Morinda citrifolia)

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost och Bodystore –

Noni skiljer sig från andra frukter eftersom den innehåller ett ovanligt brett spektrum av bioaktiva näringsämnen. Det har gjort noni till ett populärt livsmedel och hälsokostprodukt.

Noni som livsmedel och hälsokostprodukt

Kort om frukten noni

Noni heter ”Morinda Citrifolia” på latin. Frukten har sitt ursprung i Asien och har använts som livsmedel och hälsoväxt av urbefolkningen sedan flera tusen år tillbaka. Noni trivs i tropiska klimat och har länge odlats och använts i söderhavsområdet i till exempel Franska Polynesien, främst på Tahiti och dess närliggande öar.

Noni har många frön och en distinkt stickande lukt. Den har ett mjuk fruktkött som dryper med saft. Trädet blir upp till 30 meter högt och trivs i miljöer som vulkanisk mark, lavaströdda kuster och mark täckt med kalksten. Trädet bär små vita blommor som sedan blir till frukt som är ljust gröna när de är unga och ändrar färg till vit-gula när de mognar.

Näringsinnehållet i noni

Nonifrukten är fullpackad med näring och har fått världsomfattande berömmelse och uppmärksamhet för sitt näringsinnehåll och ovanligt breda spektrum av bioaktiva ämnen. Man kan hitta över 150 dokumenterade näringsämnen som inkluderar, vitaminer, mineraler, aminosyror, Iridoider, lignaner, kumariner, flavonoider, polysackarider, enzymer och fettsyror. Iridoider är ovanligt förekommande i frukter och skiljer sig från de flavonoider som vanligtvis finns i frukt. Iridoider är viktiga fytokemikalier som i noni är väldigt stabila och motståndskraftiga mot nedbrytning och lagerhållning av produkten. Noni innehåller även väldigt mycket pro-xeronin som är förstadiet till enzymet xeronin. Pro-xeronin ombildas i magen till xeronin som är en stor anledningen till varför noni anses vara en sådan fantastisk hälsoväxt.

Traditionell användning av noni

Noni har används inom traditionell naturmedicin under 1000-tals år vid hälsotillstånd som till exempel; förstoppning, diarré, hudinflammation, infektion, munsår, feber, blåmärken, och stukningar. Inom kinesisk medicin används den för att stärka matsmältningssystemet, njurar, hjärta, och lever. Noni innehåller även en betydande mängd antioxidanter som bidrar till att skydda kroppens celler och mangan som hjälper kroppen att upprätthålla en normal benkvalité.

Noni som livsmedel och ingrediens

I Sverige kan man främst hitta noni i form av nonijuice och torkad noni i form av pulver antingen löst eller i kapslar. Noni används även ofta i naturliga hudvårdsprodukter som tvål, schampo, krämer och andra hår- och hudvårdande produkter.

 

Exempel på hälsokostprodukter med noni:

 

Fler superfoods hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Bodystore kampanjer

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close