Rödbetsjuice som energidryck

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 16 oktober, 2017 · 6 comments

in Blogg, Energibrist, Frukt-Grönt, Hälsa, IFD - Antiinflammatorisk kost, Immunsystemet, Kost, Livsmedel, Muskler – Skelett – Leder, Superfoods, Syra-basbalansen

Många har redan upptäckt den fantastiska rödbetsjuicen som bjuder på ett generöst och unikt näringsinnehåll. Det har gjort den till en oerhört populär hälso- och sportdryck. Rödbetan är utan tvekan en fantastisk superfood som inte minst kan öka energinivån och prestationen, samtidigt som den ge din kropp en härlig näringsboost.

Rödbetsjuice som energidryck vid träning

Rödbetans näringsrika innehåll

Rödbetans vackra färg, söta och jordiga smak gör den till en populär rotfrukt. Den är dessutom sprängfylld med värdefull näring. Det rika innehållet av fibrer, kalium, järn, folat, c-vitamin och andra viktiga vitaminer och mineraler gör den till ett fantastiskt livsmedel. Bland annat bidrar den generösa mängden anioxidanter till immunsystemets normala funktion. Innehållet av järn och folat spelar en betydande roll för normal blodbildning och för celldelningsprocessen. Rödbetan innehåller även många näringsämnen som har förmågan att rena blodet och öka cellernas syreupptag. Det röda färgämnet i rödbetan, betacyanin är en så kallad hälsosam fytokemikalie som är växters naturliga skydd mot virus, svamp, bakterier och insektsangrepp. Lika skyddande effekt verkar betacyanin ha på människans celler. Eftersom rödbetan är ett basiskt livsmedel bidrar det dessutom till att upprätthålla en bra syra-basbalans.

Rödbetans rika innehåll av nitrit

Det som rödbetan blivit mest uppmärksammad för på senare år är utan tvekan det rika innehållet av nitrat. I kroppen omvandlas nitrat till kväveoxid som fungerar kärlvidgande, vilket gör att syret lättare kan transporteras runt till alla celler. När kroppen får en förbättrad syresättning blir muskelcellernas energianvändning mer effektiv vilket ökar energin, uthålligheten och prestationen. Ett förbättrat syreupptag bidrar dessutom till normal funktion av immunförsvaret och gör att blodtrycket sänks. Detta har gjort rödbetan till en oerhört populär naturlig hälso- och sportdryck.

Att dra nytta av näringen i rödbetan

För den som vill dra nytta av nitratet och all den näring som rödbetan har att erbjuda är det bästa att inta den i rå form. Man kan gör egen råsaft av rödbetan genom att använda en råsaftcentrifug. Man kan även köpa färdig råsaft på flaska eller använda ekologiskt rödbetspulver, där man tagit rödbetorna, torkat dom och malt dom till ett näringsrikt pulver. Rödbetspulvret kan man blanda med vatten och dricka, eller kombinera med olika grönsaks- och fruktjuicer. Rödbetan smakar bäst när den balanseras upp med friska och kryddiga smaker. En vinnande smakkombination får du t.ex genom att mixa ihop följande:

Drick som en energigivande hälsodryck under dagen, eller inta ca 2 timmar innan träning för ökad prestation, uthållighet och återhämtning.

Återförsäljare av ekologisk rödbetsjuice och rödbetspulver hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Ingela oktober 17, 2017 kl. 07:02

Vilken dunderjuice! 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring oktober 17, 2017 kl. 07:46

Ja, rödbetan är fantastisk! 🙂

Svara

3 Eva november 6, 2017 kl. 22:17

Älskar rödbetor, men blir inte så ofta. Måste ju ändra på det nu. 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring november 6, 2017 kl. 22:27

Javisst är det gott och visst är det värt att äta lite oftare. 🙂

Svara

5 Anna november 6, 2017 kl. 22:19

Toppenbra inlägg!

Svara

6 Mikaela Bjerring november 6, 2017 kl. 22:26

Tack! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: