Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Många har redan upptäckt den fantastiska rödbetsjuicen som bjuder på ett generöst och unikt näringsinnehåll. Det har gjort den till en oerhört populär hälso- och sportdryck. Rödbetan är utan tvekan en fantastisk superfood som inte minst kan öka energinivån och prestationen, samtidigt som den ge din kropp en härlig näringsboost.

Rödbetsjuice som energidryck

Rödbetans näringsrika innehåll

Rödbetans vackra färg, söta och jordiga smak gör den till en populär rotfrukt. Den är dessutom sprängfylld med värdefull näring. Det rika innehållet av fibrer, kalium, järn, folat, c-vitamin och andra viktiga vitaminer och mineraler gör den till ett fantastiskt livsmedel. Bland annat bidrar den generösa mängden anioxidanter till immunsystemets normala funktion. Innehållet av järn och folat spelar en betydande roll för normal blodbildning och för celldelningsprocessen. Rödbetan innehåller även många näringsämnen som har förmågan att rena blodet och öka cellernas syreupptag. Det röda färgämnet i rödbetan, betacyanin är en så kallad hälsosam fytokemikalie som är växters naturliga skydd mot virus, svamp, bakterier och insektsangrepp. Lika skyddande effekt verkar betacyanin ha på människans celler. Eftersom rödbetan är ett basiskt livsmedel bidrar det dessutom till att upprätthålla en bra syra-basbalans.

Rödbetans rika innehåll av nitrit

Det som rödbetan blivit mest uppmärksammad för på senare år är utan tvekan det rika innehållet av nitrat. I kroppen omvandlas nitrat till kväveoxid som fungerar kärlvidgande, vilket gör att syret lättare kan transporteras runt till alla celler. När kroppen får en förbättrad syresättning blir muskelcellernas energianvändning mer effektiv vilket ökar energin, uthålligheten och prestationen. Ett förbättrat syreupptag bidrar dessutom till normal funktion av immunförsvaret och gör att blodtrycket sänks. Detta har gjort rödbetan till en oerhört populär naturlig hälso- och sportdryck.

Att dra nytta av näringen i rödbetan

För den som vill dra nytta av nitratet och all den näring som rödbetan har att erbjuda är det bästa att inta den i rå form. Man kan gör egen råsaft av rödbetan genom att använda en råsaftcentrifug. Man kan även köpa färdig råsaft på flaska eller använda ekologiskt rödbetspulver, där man tagit rödbetorna, torkat dom och malt dom till ett näringsrikt pulver. Rödbetspulvret kan man blanda med vatten och dricka, eller kombinera med olika grönsaks- och fruktjuicer. Rödbetan smakar bäst när den balanseras upp med friska och kryddiga smaker. En vinnande smakkombination får du t.ex genom att mixa ihop följande:

Drick som en energigivande hälsodryck under dagen, eller inta cirka 2 timmar innan träning för ökad prestation, uthållighet och återhämtning.

 

Återförsäljare av ekologisk rödbetsjuice och rödbetspulver hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. Ingela

  Vilken dunderjuice! 🙂

  Svara
 2. Eva

  Älskar rödbetor, men blir inte så ofta. Måste ju ändra på det nu. 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Javisst är det gott och visst är det värt att äta lite oftare. 🙂

   Svara
 3. Anna

  Toppenbra inlägg!

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close