Pau D’arco (Tabebuia impetiginosa)

Pau Dárco som även kallas Lapacho eller Inka te är ett naturmedel som kommer från den inre barken av trädet Tabebuia Impetiginosa (Taheebo) som växer i Sydamerika. Den har under 1000-tals år används för att stödja hälsan. Klicka här för att läsa mer om Pau Dárco
[cf]pau darco droppar[/cf] [cf]alpha plus 300[/cf] [cf]alpha plus 100[/cf]

Fler produkter hittar du här

Pau D’arco -Tabebuia impetiginosa

Traditionell användning av örten Pau Dárco

Pau Dárco eller Lapacho kommer från den inre barken av trädet Tabebuia Impetiginosa som växer i Sydamerika.

 Under 1000-tals år har det använts som ett naturmedel av de Sydamerikanska indianerna. Traditionellt användas Pau Dárco både in- och utvärtes. Det kan avnjutas dagligen om så önskas som en stärkande och näringsrik dryck. För utvärtes bruk är det ett traditionellt medel för t.ex baddning och omslag av sår och infektioner. Man använder då ett minst dubbelt så starkt te.

Lapachoträdet är unikt och har i sig själv mycket stor motståndskraft mot svampar, sporer och virus. Blommorna äter till och med insekter för att skydda sig mot angrepp. I den inre barken hittar man ett kraftfullt antibiotika likt ämne samt järn i lättupptaglig form och ytterligare ett 20-tal mineraler. 1385 blev Lapacho omskrivet i en bok i ett kloster i Makedonien för dess välgörande egenskaper och idag är det ett mycket uppskattat örtte som säljs i välsorterade hälsokostbutiker.

Relaterade inlägg:

 

[cf]Källor[/cf]

 

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close