Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Pau Dárco (Tabebuia impetiginosa)

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Pau Dárco som även kallas Lapacho eller Inka te är en uppskattad ört som kommer från den inre barken av trädet Tabebuia Impetiginosa (Taheebo) som växer i Sydamerika. Den har under 1000-tals år används för att stödja hälsan på olika sätt.

Hälsosamma egenskaper av Pau Dárco

Traditionell användning av örten Pau Dárco

Pau Dárco har under 1000-tals år använts som ett naturmedel av de Sydamerikanska indianerna. Lapachoträdet är unikt genom att det har en mycket stor motståndskraft mot svampar, sporer och virus. Blommorna äter till och med insekter för att skydda sig mot angrepp. I den inre barken hittar man ett kraftfullt antibiotikalikt ämne, järn och ytterligare ett 20-tal mineraler. 1385 blev Lapacho omskrivet i en bok vid ett kloster i Makedonien för dess välgörande egenskaper.

Traditionellt har Pau Dárco använts både in- och utvärtes. Dels om ett gott och stärkande vardags te, men även som en medicin vid virus och olika typer av infektioner. För utvärtes bruk användes ett starkt te av örten för omslag och baddning av infekterade sår och bölder.

 

Exempel på produkter med Pau Dárco:

 

Fler produkter hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close