Pau D’arco (Tabebuia impetiginosa)

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring

Pau Dárco som även kallas Lapacho eller Inka te är ett naturmedel som kommer från den inre barken av trädet Tabebuia Impetiginosa (Taheebo) som växer i Sydamerika. Den har under 1000-tals år används för att stödja hälsan. Klicka här för att läsa mer om Pau Dárco

Örtspecialisten Pau Darco, 50 ml

Pau Dárco dropparna utvinns ur Lapachobarken som är ett urgammalt naturmedel som länge använts av de sydamerikanska indianerna. Drick dropparna i varmt vatten som örtte.

188 kr

 

Alpha Plus Pau Darco Te, 300 gram

pau darco te

Pau dArco kommer från inre barken av Lapachoträdet. Drick det som örtte eller kyld som måltidsdryck, eller prova att lägga det i badet.

225 kr

 

Alpha Plus Pau Darco Te, 100 gram

Pau darco te

Pau dArco kommer från inre barken av Lapachoträdet. Drick det som örtte eller kyld som måltidsdryck, eller prova att lägga det i badet.

99 kr

 

Fler produkter hittar du här

Pau D’arco -Tabebuia impetiginosa

Traditionell användning av örten Pau Dárco

Pau Dárco eller Lapacho kommer från den inre barken av trädet Tabebuia Impetiginosa som växer i Sydamerika.

 Under 1000-tals år har det använts som ett naturmedel av de Sydamerikanska indianerna. Traditionellt användas Pau Dárco både in- och utvärtes. Det kan avnjutas dagligen om så önskas som en stärkande och näringsrik dryck. För utvärtes bruk är det ett traditionellt medel för t.ex baddning och omslag av sår och infektioner. Man använder då ett minst dubbelt så starkt te.

Lapachoträdet är unikt och har i sig själv mycket stor motståndskraft mot svampar, sporer och virus. Blommorna äter till och med insekter för att skydda sig mot angrepp. I den inre barken hittar man ett kraftfullt antibiotika likt ämne samt järn i lättupptaglig form och ytterligare ett 20-tal mineraler. 1385 blev Lapacho omskrivet i en bok i ett kloster i Makedonien för dess välgörande egenskaper och idag är det ett mycket uppskattat örtte som säljs i välsorterade hälsokostbutiker.

Relaterade inlägg:

 

 KÄLLOR & REFERENSERPeter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag, Sida: 238, ISBN: 91-534-2085-3

University og Maryland – Medical center: http://www.umm.edu/altmed/articles/pau-darco-000268.htm

Bildkälla: Fotograf: Forest & Kim Starr commons.wikimedia.org/wiki/File:Starr_070221-4696_Tabebuia_impetiginosa.jpg