Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Tedroppar är örtextrakt av olika läkeväxter som man tillsätter i varmt vatten för att sedan avnjuta som ett välgörande örtte. Här följer beskrivning av några populära tedroppar.

Tedroppar från olika örter

Tedroppar – Astragalus

Örten Astragalus har sedan århundraden använts inom Traditionell kinesisk medicin som ett allmänstärkande hälsotonikum och vid olika åkommor. Astragalus räknas som en adaptogen som stödjer kroppens anpassningsförmåga vid yttre och inre påfrestningar. Adaptogener har därmed förmågan att balansera och skydda kroppen vid fysisk-, psykisk-, och känslomässig stress. Inom Traditionell kinesisk medicin används astragalus även för att motverka trötthet och utmattning, stödja matsmältningen och immunsystemet, samt vid parasiter, virus- bakterie- och svampinfektioner som candida.

Tedroppar – Pau Dárco

Pau Dárco är en ört som använts inom traditionell läkekonst i 1000-tals år. Det var indianerna i Sydamerika som var först med att upptäcka hälsofördelarna av Pau Dárco. Örten kommer från den inre barken av trädet Tabebuia Impetiginosa (Taheebo) som växer i Sydamerika. Traditionellt har Pau Dárco använts både in- och utvärtes vid feber, infektioner, förkylning, problem med luftvägarna, hudproblem, influensa, dysenteri, cirkulationsstörningar och vid alla sorters mag- och tarmproblem.

Tedroppar – Lakrits

Lakritsroten har en lång historisk bakgrund som medicinalväxt och såldes på apotek ända fram till 1970-talet. Tedroppar av lakritsrot innehåller bland annat isoflavoner (fytoöstrogen), glycyrhetinsyra, B-vitaminer, samt fenolämnen som karotenoider, flavonoider, chalkoner och kumarin. Traditionellt har lakritsrot använts vid en rad olika åkommor som till exempel vid hosta, astma, för att lösa upp segt slem i lungor och bronker samt vid magrelaterade problem. Man kan även använda dropparna som smakförstärkare i matlagning och bakning. Tänk på att personer med högt blodtryck inte bör inta några större doser av lakrits.

Tedroppar – Ringblomma

Ringblomma (Calendula officinalis) är en ettårig växt som odlas både som läkeväxt och för sina fina blommors skull. Ringblomma har en lång traditionell användning för sina antiseptiska och svampdödande egenskaper. Tedroppar av ringblomma blandas i varmt eller ljummet vatten och kan avnjutas upp till tre gånger per dag som en stärkande dryck..

 

Återförsäljare av tedroppar från olika örter hittar du här

 

Källor och Referenser:

Peter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag, Sida: 238, ISBN: 91-534-2085-3

Om Pau Darc’o: University og Maryland – Medical center: http://www.umm.edu/altmed/articles/pau-darco-000268.htm 

Örtmedicin – naturens läkande kraft: http://www.micmcmullen.se/NLK%202006%20F%E4rdigaboken.pdf 

 

Relaterade inlägg:

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close